Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El MUA exhibeix la major mostra de fons propis de la seua història

El MUA exhibeix la major mostra de fons propis de la seua història

Amb el títol de La Col.lecció, el Museu de la Universitat d'Alacant acaba d'obrir al públic la major exposició de fons propis realitzada fins al moment. Es tracta d'una selecció de 192 obres d'un total de 136 artistes. Segons el director del MUA, Mauro Hernández, “resultava tasca impossible exposar el miler d'obres que componen la col·lecció per l'es ha optat pels treballs més representatius”. L'exposició conta amb obres d'autors com Picasso, Eusebio Sempere, Arcadio Blasco, Agustín Ibarrola, Eduardo Chillida, entre uns altres. Destaca la presència dels creadors més representatius de l'art a Alacant com Josep Diaz Azorín, María Dolores Mulà, María Chana, Vicente Rodes, Eduardo Lastres, Javier Lorenzo, Antoni Miró o Joan Castejón.

L'organització de l'exposició, que ocuparà les sales 365 i Altamira, s'ha fet en funció de les tècniques empleades: pintura, fotografia, obra gráfi­ca, obra sobre paper, escultura, mitjans digitals i video. Amb aquestes eines els autors aborden temes de caràcter social, reflexions més intimistas o investigacio­nes plàstiques. Creacions que van des de l'abstracció geomètrica a la figuració més realista.

Destaca en el volum d'obra exposada les creacions gràfiques d'Eusebio Sempere, l'obra completa de les quals és propietat del MUA, així com la fotografia arquitectónia de Julius Shulman. Segons el director del MUA, “la premissa era que tots els artistes que componen les col·lecció pròpia del MUA estiguessen presents d'un o altra manera”. Es dóna la circumstància que la col·lecció del museu universitari s'ha conformat al llarg d'aquests dotze anys principalment gràcies a les donacions realitzades pels propis artistes, “als quals cal agrair especialment la confiança dipositada en la Universitat d'Alacant”, comenta Hernández.

La mostra, d'entrada lliure, estarà disponible fins al mes de juny. Per a concertar les visites guiades es pot cridar al telèfon 965 90 95 17 o a través del correu electrònic didactica.mua@ua.es.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464