Saltar apartados

CIÈNCIA I BOSCOS, A TRÀNSIT II

La Sala Trànsit de l'Aulari II acull fins al 29 de juny dues exposicions organitzades i coordinades per Asociación Nacional de Estudiantes e Investigadores SIGLO XX, una d'elles sobre L'Any dels Boscos i l'altra, el resultat d'un concurs de fotografia que convoca l'associació.

El 2011 va ser declarat “L'any dels boscos”, on es pretén commemorar la necessitat de mantenir un equilibri sostenible i REAL amb el nostre medi ambient. Aquesta celebració es constitueix quan l'Organització de les Nacions Unides va declarar al 2011 com l'any Internacional dels Boscos i el president de l'Assemblea General de l'ONU, Joseph Deiss, destaca la importància de les àrees forestals per a la subsistència humana.

La primera de les mostres pretén acostar-nos la bellesa dels espais naturals, amb especial sensibilitat cap als bosc Mediterranis, la importància del dels boscos en el desenvolupament de la vida.

També ens ensenya arbres amb noms propis i arbres rellevants de la península ibèrica, parcs nacionals de la península ibèrica i boscos del món i acabem explorant la relació dels boscos amb l'ésser humà, el per que cuidar d'un bosc és cuidar de nosaltres mateixos.

A més, també s'exhibeix en el mateix lloc les obres que s'han presentat a la tercera edició del concurs de fotografia perquè els investigadors en formació mostren la seua capacitat de comunicar ciència d'una manera agradable i senzilla.

La proposta és donar a les imatges científiques, ja siguen macroscóspicas o microscòpiques, una dimensió quasi artística. De fet la guanyadora de l'II concurs va ser premiada en originalitat en realitzar un collage amb corts d'hipocamps.

Durant l'exposició es mostren des d'insectes fins a cèl·lules del sistema immune, o platges del món, el parc Yosemite en (USA).

Més informació:

http://aneisigloxxi.blogspot.com.es/2012/06/exposiciones-de-la-anei-siglo-xxi-en-la.html

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464