Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Comencen els Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant

Comencen els Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant

Els Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant comencen aquest dijous, 14 de juny, amb els internacionals Teaching English and Spanish as a Foreign Language i Sports Leisure and Recreation in Spain and the USA, que començarà el dia 18, tots dos en col·laboració amb universitats nord-americanes.

La Universitat d'Alacant ofereix enguany un total de 45 cursos, que s'inicien, en primer lloc, al campus alacantí amb la Universitat Rafael Altamira, a la qual s'uniran el mes de juliol els organitzats a les seus de la UA a la província d'Alacant. A més, enguany Alcoi acollirà per primera vegada una de les propostes estivals, després d'un acord de col·laboració amb l'ajuntament d'aquesta ciutat.

Del 14 de juny al 31 de juliol, el campus i les seus de la Universitat d'Alacant acolliran els cursos de la UA, que en l'edició anterior van reunir 3.000 alumnes. D'aquests, 2.000 són de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira, que va acollir estudiants procedents de 30 països d'Europa, Amèrica i Àsia. A més, Alacant va rebre alumnat procedent de 26 províncies espanyoles, de manera que es va mantenir la tendència dels últims anys i va haver-hi una important presència professional, ja que el 60 per cent de l'alumnat era universitari, mentre que el 40 per cent restant pertanyia al grup de professionals.

A aquests 2.000 alumnes s'uniran els prop de mil que participaran en els cursos programats a les seus de la Universitat d'Alacant, que es posaran en marxa el mes de juliol. En total, els Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant congregaran en un mes i mig prop de 3.000 persones, xifra que significa un important impacte econòmic i social en aquests moments de crisi, tant pel trànsit aeroportuari i ferroviari, com per les pernoctacions que faran a Alacant i en altres punts de les nostres comarques.

A més, durant la seua estada a Alacant hi ha programades una sèrie de visites a empreses i també a enclavaments turístics, cosa que eleva l'impacte social dels cursos, que permetran donar a conèixer la Universitat d'Alacant i la província.

La Universitat d'Estiu Rafael Altamira celebra el 2012 la dotzena edició i continua apostant per la internacionalització dels cursos. Dins d'aquesta aposta, l’aspecte més destacable és l'evolució del curs *Summer Business Program*, un dels programes més consolidats, coorganitzat amb la Universitat de Missouri-Columbia (EUA). A aquesta universitat s’han unit progressivament d’altres, com l'Escola de Negocis de París ÉDHEC, la universitat austríaca de Graz, la universitat escocesa de Caledònia i la universitat anglesa de Nottingham.

A més, per tercer any consecutiu se celebrarà el curs internacional en anglès coorganitzat entre la Universitat de Memphis (EUA) i la UA, Teaching English and Spanish as a Foreign Language.

Enguany s'incorporen, a més, dos nous cursos internacionals: Sports, Leisure and Recreation in Spain and the USA, en col·laboració amb la Western Illinois University (EUA); i International Economy Program, organitzat conjuntament amb la Rutgers University, de Nova Jersey (EUA).

Un altre dels cursos que es desenvoluparà en el campus de la Universitat d'Alacant és *Tecnologies del Llenguatge Humà i Discapacitat: Interaccions i Beneficis per a mostrar els beneficis de l'aplicació de les tecnologies del llenguatge humà (TLH) en l'àrea de la discapacitat, i també donar a conèixer les diferents aplicacions de les THL per a diferents tipus de discapacitat.

Les THL poden permetre l'accés a la informació i a l'educació a les persones amb dificultats de producció o comprensió del llenguatge, problemes d'afàsia, autisme, discapacitats auditives o visuals, dislèxia i persones grans, entre altres.

Igualment, s'han renovat els acords amb el Col·legi d'Advocats d'Alacant (ICALI), així com amb el Cos Nacional de Policia, que aporten més de 200 professionals de tots dos col·lectius als cursos organitzats amb aquestes institucions, ja que figuren entre els oficialment reconeguts per les dues institucions.

Al juliol, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, a través del Centre Coordinador de les Seus de la UA, proposa una variada oferta, composta de 27 cursos en cinc seus: Cocentaina, la Marina (Benissa), la Nucia, Oriola i Villena, juntament amb Alcoi.

L'eix temàtic central de bona part d'aquests cursos pretén tractar qüestions que preocupen la societat actual en aquests moments de crisis i canvi. Així, els temes proposats seran: la gestió innovadora del territori, la sostenibilitat i l'educació a diferents nivells com a eina clau de futur. De la mateixa manera, l'orientació aplicada i instrumental dels continguts i l'ús de les tecnologies estan presents en bona part de les activitats, sense oblidar el foment de la lectura, la cultura en les seues diferents facetes i les estratègies educatives dins i fora de l'àmbit escolar en els seus diferents nivells.

La matrícula ja està oberta, i es pot formalitzar de manera presencial o per telèfon en el Centre Coordinador de Seus Universitàries (965 90 93 23), i en l'oficina de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira (965 90 98 21), situades en l'edifici Germà Bernàcer. També a través de la pàgina http://web.ua.es/es/seus/cursos-verano/ en la qual es pot trobar tota la informació d'aquests cursos, i de la resta de propostes formatives dels Cursos d'Estiu de la UA.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464