Saltar apartados

L'Educació, a debat


La Universitat d'Alacant farà, dins dels Cursos d'Estiu 2012, diverses trobades en les quals es debatran les necessitats de l'educació. Així, els dies 17 i 18 de juliol, la Seu de la Nucia acull el curs Propuestas Metodológicas y Necesidades Educativas en la Educación Infantil, en el qual s'analitzaran aspectes com les necessitats educatives de l'alumnat a nivell de discapacitat, llenguatge oral i escrit, el llenguatge musical i del cos, la pràctica psicomotriu i les noves perspectives d'una educació positiva i emocional en les aules, així com la inclusió dels recursos tecnològics com a eina d'aprenentatge en aquesta etapa.

Per a això, es comptarà amb especialistes de diferents universitats i àrees entre els quals destaca Raquel Ayuda Pascual, de l'equip Deletrea de Madrid, un dels organismes de referència, a escala nacional, en el diagnòstic de l'autisme i la síndrome d'Asperger. A més, es farà una visita pràctica a l'Escola Municipal Infantil el Bressol de la Nucia, que des de fa alguns anys col·labora en el disseny d'aquestes propostes formatives.

Aquest curs, consolidat des de fa alguns anys, posa a la disposició dels matriculats servei gratuït de transport des de la Universitat d'Alacant (parada de l'Aulari I, al costat de l'eixida de l'autovia) fins a la Nucia. Les places estaran limitades a la capacitat d'un autobús i s'adjudicaran per ordre de reserva.

En la Seu de Villena

D'altra banda, des de la Seu de Villena s'ofereixen els cursos Herramientas para la Educación Física del Siglo XXI, del 17 al 19 de juliol, i Ciudad Educadora, Innovación en la Sinergia entre Centros Educativos, Administraciones Públicas y el Territorio, del 23 al 25 del mateix mes.

Ciudad Educadora oferirà la possibilitat d'interacció entre actors diversos i entre els múltiples nivells que comprèn el treball de les organitzacions públiques i privades amb la ciutadania. L'educació al llarg de tota una vida, la ciutat educadora com a oportunitat per a la responsabilitat social universitària i l'educació ambiental seran alguns dels espais de debat que es generaran.

Cal destacar la participació Francesco Tonucci, pensador, psicopedagog i dibuixant italià, els treballs del qual sobre el paper dels xiquets en l'ecosistema urbà tenen un reconegut prestigi internacional.
El segon dels cursos, Herramientas para la Educación Física del Siglo XXI, organitzat juntament amb l'Associació de Professors d'Educació Física (Profesport), planteja nous reptes als docents d'aquesta assignatura en primària i secundària a partir de continguts nous en educació integral de l'alumne, coeducació i recursos en Internet.

A més, estudiarà la millora i ampliació de la capacitat tàctica de l'alumne i comprensió de la dinàmica del joc en esports col·lectius, així com la formació específica en activitats tradicionals (orientació, pilota valenciana, balls i danses i esports de lluita), amb la finalitat de motivar l'alumnat de manera més eficient i educar en valors com ara el companyerisme, el respecte i el treball en equip.

La matrícula ja està oberta i pot fer-se presencialment o per telèfon en el Centre Coordinador de Seus Universitàries (965 90 93 23). També a través de la web http://web.ua.es/va/cursos-verano/cursos-d-estiu.html, on es pot trobar tota la informació dels cursos i de la resta de propostes formatives.

Els interessats a assistir als cursos de la Seu de Villena poden reservar nit en un alberg pel preu de 5 euros la nit. Places limitades. Informació i reserva telefònica en 965 90 93 23 / 966 15 08 48.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464