Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Més de 350 persones s'inscriuen en el curs sobre Dret de Família

Més de 350 persones s'inscriuen en el curs sobre Dret de Família

Més de 350 persones participaran enguany en el curs sobre “Dret de família i ruptura parental” de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira, fruit de la col·laboració entre la Universitat d'Alacant i l'Il·lustre Col·legi d'Advocats d'Alacant (ICALI). Aquesta xifra bat el rècord de participació en la història de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira, que enguany encara la seua novena edició.

El primer dels cursos, que tindrà lloc del 23 al 27 de juliol al campus de la UA, ha superat les 350 matriculacions, i ha batut així el rècord de participació en els deu anys de funcionament de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira. La matrícula ja està oberta, i es pot fer de manera presencial o per telèfon en l'oficina de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira (965 90 98 21), situada a l'edifici Germà Bernàcer. També a través de la pàgina http://web.ua.es/es/cursos-verano/, on es pot trobar tota la informació d'aquests cursos, i de la resta de propostes formatives dels Cursos d'Estiu de la UA.

Aquest programa serà inaugurat el 23 de juliol pel rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, així com pel degà de l'ICALI, Fernando Candela, en un acte en el qual estaran presents el director acadèmic de la Universitat Rafael Altamira, José Ramón Belda, i les responsables del curs, Isabel Moltó, codirectora i lletrada d'ICALI, així com la professora de la UA Verónica López, directora del curs. També s'espera la presència de l'antiga degana de Dret i nova vicerectora d'Investigació de la UA, Amparo Navarro.

Dirigit per Verónica López, professora de Dret de la UA, i codirigit per l'advocada, Isabel Moltó, el curs té un marcat caràcter interdisciplinari, i analitzarà tant el marc jurídic espanyol, com el comunitari i l'internacional, així com els canvis implantats en algunes comunitats autònomes. En aquest sentit, s'abordaran novetats normatives, com és el cas de la custòdia compartida, aplicable a la Comunitat Valenciana.

És de vital importància per a advocats, jutges, notaris i altres operadors jurídics estar plenament informats i en col·laboració directa perquè les ruptures de les parelles, vinculades per matrimoni o no es desenvolupen d'una manera harmònica i se’n determinen les conseqüències amb la menor controvèrsia i judicialització possibles. I són, a més, aquests professionals els que integren el 66 % de les matrícules dels cursos esmentats, una mostra de l'atractiu que desperten les propostes formatives de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira per a col·lectius en actiu.

En aquest sentit, es proposa una aproximació a la mediació com a sistema alternatiu de solució de conflictes, que en els catalogats com a conflictes familiars han demostrat tenir una eficàcia extraordinària, en la mesura que permet a les parts aconseguir, per si mateixes, acords ajustats a les seues necessitats i adoptats en benefici i interès dels menors, una disciplina, fins fa poc a penes coneguda i valorada, malgrat els seus innegables avantatges.

Entre les ponències més destacades del curs hi ha el fòrum obert sobre “La nova situació creada per la Llei valenciana de custòdia compartida”, que tindrà lloc el dia 24, o la “La mediació familiar com a sistema alternatiu de resolució de conflictes. eficàcia dels acords de mediació. El paper de l'advocat de part en assumptes derivats a mediació”, que s'impartirà el dia 25 de juliol.

RESPONSABILITAT SOCIAL

Igualment, prop de 250 persones participaran en el curs “Rsponsabilitat social des dels diferents àmbits”, impartit per professors de la UA i professionals de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats d'Alacant (ICALI), entre altres institucions. L'objectiu principal d'aquest curs és donar una panoràmica àmplia de la responsabilitat civil en les seues diferents manifestacions.

Què es pot fer quan tenim alguna queixa com a consumidor sobre telefonia mòbil o sobre proveïdors d'Internet?, i si caiem pel carrer pel mal estat de la via, o una empara fa més greu un accident de circulació?, quina responsabilitat té un metge que ha fet un implant i pròtesi si després resulten defectuosos? Aquestes preguntes, molt comunes avui dia, es plantejaran el 19 i 20 de juliol en aquest curs dirigit per la catedràtica E.U. Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social, Nancy Sirvent, i codirigit per Ignacio Gally, responsable de Formació de l'ICALI.

La majoria de la ciutadania no sap què fer en moltes situacions del dia a dia i no disposa de recursos per a conèixer els seus drets i exercir-los, ni tampoc per a fer front a les seues obligacions.

Aquest curs podrà resoldre incògnites i aclarir conceptes, tant per al públic en general, com per a professionals o estudiants d'últims cursos d'especialitats amb les ciències socials i jurídiques. La falta de coneixement sobre temes legals, no saber a qui adreçar-se a l'hora de presentar una reclamació o signar contractes o adquirir compromisos en condicions desavantatjoses poden col•locar el consumidor o el professional en situacions complicades.

Entre les ponències destacades hi ha la de “Responsabilitat patrimonial de l'administració pública per accidents en vies públiques”, en particular la problemàtica de les empares, que és objecte de polèmica pels accidents dels motoristes

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464