Saltar apartados

El Carmelo, un hospital per a l'esperança

La Sala Aifos de la UA acollirà del 5 al 30 de juliol l'exposició fotogràfica 'El Carmelo, un hospital per a l'esperança', que reuneix 36 fotografies de Jorge Lidiano i Ainhoa Zubiaur sobre aquest centre sanitari situat a Moçambic, que a més de l'atenció general disposa d'un àrea d'hospitalització infantil i una casa d'acollida d’infants orfes a causa de la plaga de la SIDA a l’Àfrica.

La mostra, que també compta amb tres bàners explicatius amb text i imatges que estaran col·locats sobre el terra, relata mitjançant imatges el dia a dia d'aquest hospital de Chowke, una zona rural de la província de Gaza, a 230 quilòmetres de Maputo, la capital del país. L’exposició està organitzada per Medicus Mundi-Comunitat Valenciana.

El Carmelo disposa actualment de 90 llits d'hospitalització per a adults, i cada mes realitza 2.200 consultes externes. A més, inclou una àrea d'hospitalització infantil i una casa d'acollida d’infants orfes a causa de la plaga de la SIDA a l’Àfrica.

Té més de 4.000 malalts de SIDA en tractament amb fàrmacs antiretrovirals, dels quals el 20% són infants. És, a més, el centre de referència del districte del Programa Nacional per al Control de la Tuberculosi i la Lepra, i compta amb una plantilla de 19 persones en total, de les quals tan sols 3 són metges.

Aquest centre també té una àrea d'atenció d’infants infectats de VIH i gestiona un sistema d’apadrinament dels orfes més desfavorits. Les missioneres, coneixedores de les situacions personals dels infants, escullen els que més ajuda necessiten, i es fa un control personalitzat de la cura de cada xiquet per a continuar en aquest programa. Aquest sistema és cabdal, ja que així aquests infants tornen a tenir una oportunitat en una situació tan desfavorable.

L'hospital està regentat per un grup de missioneres de diferents nacionalitats. María Elisa Verdú (Alcoi, 1943), és una de les religioses que dedica la seua vida a aquest centre. Metge de professió, lluitadora nata, s’ha hagut d'enfrontar a situacions tan dramàtiques com les inundacions de l'any 2000, que van devastar el centre.

La dimensió de l'atenció que ofereix l'hospital El Carmelo transcendeix de molt l'atenció hospitalària, ja que fa funcions de treball social com la recollida d’infants orfes, el seu apadrinament i mesures de reinserció social de malalts impedits.Més informació:

http://www.medicusmundi.es/index.php/alicante_cat/

https://sites.google.com/site/ayudamozambique/our-mission/hospital-el-carmelo

Fitxer adjunt: El Carmelo


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464