Saltar apartados

TERROR EN LA UNIVERSAL

La Seu Ciutat d’Alacant acollirà durant tot el mes de juliol el cicle de cinema Terror en la Universal, que projectarà cada dimarts, dimecres i divendres pel·ícules clàssiques del cinema de por d’aquesta productora.

En la dècada dels trenta del segle passat, encara que també en la dels vint i els quaranta, el cinema de terror va tenir el seu lúgubre i fosc espai als estudis cinematogràfics de la Universal, fundada a Califòrnia per Carl Laemmle en 1912.

Bela Lugoshi, Boris Karloff i LonChaney, per esmentar els més importants, es transformaven en monstres incompresos de la mà dels maquilladors dirigits per James Whale o Tod Browning. Dècades després, i en aquest banda de l’Atlàntic, la productora britànica Hammer prendria el testimoni de l'especialització terrorífica per a seguir repartint esglais i crits en les sales de cinema.

Algunes de les pel·lícules que es projectaran són El Jorobado de Nuestra Señora de París, de Wallace Worsley; El fantasma de la Ópera, de Rupert Julian; Drácula, de Tod Browning; Frankestein, de James Whale; La momia, de Kart Freund; El hombre invisible i La novia de Frankestein, les dues de James Whale, entre altres.

Totes les projeccions d’aquest cicle, coordinat per Israel Gil, seran a les 21.00 hores.

Més informació: http://web.ua.es/va/sedealicante/seu-ciutat-d-alacant.html

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464