Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Un total de 2.500 alumnes participen en els Cursos d'Estiu

Un total de 2.500 alumnes participen en els Cursos d'Estiu

Un total de 2.500 alumnes han participat en els Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant, que s'han celebrat del 14 de juny al 31 de juliol en al campus de la UA i a les seus de Cocentaina, Benissa, La Nucia, Villena i Oriola, a les quals enguany s'ha unit, per primera vegada, Alcoi.

En total, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística ha celebrat 43 cursos, dels quals 18 s'han desenvolupat en el campus de la UA, en el cas de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira, i els altres 25 en les Seus Universitàries de Cocentaina, La Marina (Benissa), La Nucia, Oriola i Villena, a les quals s'uneix en aquesta ocasió Alcoi, gràcies a la signatura d'un conveni específic del que pretén ser una llarga trajectòria conjunta en temes d'extensió universitària.

La Universitat d'Estiu Rafael Altamira ha celebrat un total de 18 cursos, en els quals han participat 1.700 alumnes. Aquests resultats, segons el seu director acadèmic, José Ramón Belda, han sigut "molt satisfactoris, atès que s'ha superat la previsió inicial". Segons ha explicat, enguany havia programats deu cursos menys que en 2011 i "així i tot hem arribat als 1.700 alumnes, que és, proporcionalment, una xifra fins i tot major que la xifra de l'any passat, que va anar de 2.000 alumnes".

En aquest sentit, ha ressaltat "l'alta participació però també la diversitat quant al tipus d'alumnat, perquè ja tenim el 70 per cent d'alumnat extern, gran part professional, i també internacional". Des del seu punt de vista, "açò té una repercussió bastant directa en l'economia de la província d'Alacant per les visites a diferents localitats, els concerts amb els diferents hotels, les activitats lúdiques", que a més representa per a la Universitat d'Alacant "una projecció a Espanya i també en la resta del món".

Més de 800 matriculats en Seus

Amb un total de 25 cursos en cinc Seus Universitàries (Cocentaina, La Marina (Benissa), La Nucia, Oriola i Villena) més el realitzat a Alcoi, i amb més de 800 matriculats, el balanç de Cursos d'Estiu és "altament positiu" tal com apunta Charo Navalón, directora en funcions del Secretariat de Seus Universitàries de la UA. "Encara que la matricula va ser lenta el principi ja que es va fer notar la crisi, finalment el balanç del nombre de matriculats ha sigut molt bo amb més de 800 alumnes i alumnes repartits en les diferents ubicacions i amb un resultat en les enquestes d'avaluació molt positives", ha afegit Navalón.

A més, com a activitats complementàries als cursos d'estiu, la variada programació cultural oferida ha comptat amb concerts de l'OFUA, de jazz amb Norman Hogue & Internacional Blues Machine, el de guitarra clàssica amb Albert Ricote, una nit fresca i divertida amb la música del grup alacantí Pura Flegma, exposicions, la conferència i recital de Bernardo Reyes, nebot nét de Pablo Neruda... Una programació "adaptada a un moment en el qual la gent vol divertir-se i aprendre d'una forma diferent", destaca Charo Navalón.

Més informació: http://web.ua.es/va/actualidad-universitaria/agost2012/agost2012-1-5/un-total-de-2-500-alumnes-participen-en-els-cursos-d-estiu-de-la-universitat-d-alacant.html

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464