Saltar apartados

Concert de Piano al MUA: Pintura en la Música

Antonio Narejos oferirà aquest dimecres, 28 de novembre, un concert de piano a les 19.00 hores al MUA, amb motiu de la inauguració de les Trobades d'Art Contemporani EAC 2012, organitzades per la UA i el Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

Pianista, compositor, pedagog i investigador musical. Adquireix la seua formació en els Conservatoris Superiors d'Alacant i Real de Madrid, i més tard completa la seua formació a Brussel·les i París. Ha realitzat recitals de piano i master-class a Espanya, Alemanya, Bèlgica, Croàcia, Corea del Sud i Itàlia. Compromès amb la música contemporània, ha interpretat la integral per a piano d'Arnold Schönberg, i obres de diferents compositors espanyols i estrangers.

També és intèrpret de la seua pròpia obra pianística. Orquestres simfòniques com la de Bratislava (República Eslovaca), Lahti (Finlàndia) Elx i Regió de Múrcia han estrenat diverses creacions seues. Ha actuat com a solista sota l'adreça de prestigioses batutes com Benito Lauret, José Miguel Genoll, Adolfo Gutiérrez Vell o Joan Guinjoan. Compta amb cinc CDs editats per segells com Opera Tres, Discobi i RTVE Música, així com nombrosos enregistraments per a radi i televisió. Doctor en Filosofia per la Universitat de Múrcia, va realitzar la seua Tesi doctoral sobre l'Estètica Musical de Manuel de Falla. La seua activitat com a investigador ha sigut premiada per la Fundació Arxive Manuel de Falla, el CIOFF i el INAEM.

Va ser director del Festival Internacional d'Orquestres de Joves de Múrcia. És soci fundador i secretari de l'Associació de Compositors i Investigadors de Música de la Regió de Múrcia (CIMMA). En 2009 va ser nomenat membre del Consell de l'Associació Europea de Conservatoris. En 2011 va ser nomenat Acadèmic de nombre de la Real Acadèmia de Belles arts Santa María de la Arrixaca de Múrcia. Desenvolupa la seua labor pedagògica en la Universitat de Múrcia, com a professor del Màster en investigació musical, i en el Conservatori Superior de Música de Múrcia, on ocupa una càtedra de Piano.

Més informació: http://www.mua.ua.es/expo_temp/piano_eac12.pdf

EAC

Les Trobades d'Art Contemporani arriben a la dotzena edició gràcies a la col·laboració entre la Universitat d'Alacant i l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. El rector de la UA, Manuel Palomar, inaugura en la Sala Sempere del MUA l'exposició XII Trobada d'Art Contemporani, dimecres pròxim 28 de novembre a les 18:00 hores, juntament amb Luisa Pastor, presidenta de la Diputació d'Alacant.

La mostra inclou l'obra de catorze artistes que han sigut seleccionats entre les més de 200 propostes que s'han presentat al certamen d'enguany, creadors nacionals i internacionals de diferents països com França, Perú, Cuba i Argentina. La inauguració de la mostra es completa amb el concert «Pintura en la Música», a càrrec del pianista Antonio Narejos, a les 19.00 hores, també al MUA.

L'endemà, el dijous 29 de novembre, tindrà lloc la jornada Trobades d'Art Contemporani, de les 10.00 a les 19.00 hores, al MUA, en la qual s'abordaran temes com l’Exposició temporal: model tradicional i la seua crisi, Alternatives al model tradicional d'exposició, Confessions frontereres entre la pràctica artística i la investigació o La documentació gràfica i projectes artístics. En la trobada participaran ponents de la talla d'Álvaro de los Ángeles (crític d'art), Javier Marroquí i David Arlandis (comissaris d'exposicions de culturalwork.com <http://culturalwork.com>), Lorena Amorós (artista i professora de la Universitat de Múrcia) i Tatiana Sentamans (professora de la Universitat de Belles Arts d'Altea).

Els autors seleccionats i la seua obra

María María Acha-Kutscher, Christian Bagnat, Antonio Barea, José Luis de la Parra, Aram Dervent, Ferran Gisbert, Juana González, David Latorre, Julio López, Carlos Maté, Xavier Monsalvatje, Lois Patiño, Keke Vilabelda i Kalo Vicent són els catorze artistes seleccionats en la XII Trobada d'Autors Contemporanis.

El jurat ha destacat la diversitat de tècniques (pintura, fotografia, collage infogràfic, escultura, vídeo, ceràmica…), llenguatges (abstracció, figuració, simbolisme, informalisme…) i temàtiques presents en l'exposició.

Fitxer adjunt: EAC


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464