Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La UA premia a la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència

La UA premia a la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència

La Universitat d'Alacant ha concedit enguany l'XI Premi Maisonnave a la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència d'Alacant "en reconeixement de la seua acreditada trajectòria en defensa dels drets i llibertats de la ciutadania en general, i especialment d'aquelles persones o col·lectius més vulnerats en aquest moment".

Amb aquest premi, la Universitat d'Alacant reconeix la "activitat continuada en defensa dels valors cívics o de la promoció de l'educació i la cultura en la ciutat d'Alacant". El premi es lliurarà aquest dimarts, 11 de desembre, en el marc de les celebracions que anualment s'organitzen, a la Seu d'Alacant, amb motiu del dia de la Constitució.

La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència d'Alacant es compon principalment per persones afectades i compta amb el suport de les organitzacions socials majoritàries d'Alacant. Entre els seus assoliments, destaquen múltiples iniciatives dutes a terme per a defensar el compliment dels drets contemplats per en aquesta llei, quant a la promoció de l'autonomia personal i atenció a persones en situació de dependència.

El Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, de qui parteix la proposta, ha destacat que es tracta d'una plataforma "caracteritzada per la seua labor informativa i de suport a les persones i famílies que són beneficiàries dels drets que la llei contempla, de reivindicació enfront de les administracions que són les responsables del seu desenvolupament i de fer efectiu el dret subjectiu que la pròpia llei reconeix a les persones, i de treball col·lectiu en coordinació amb altres organitzacions".

Una altra de les fortaleses de la plataforma és la seua "tasca de sensibilització exemplar davant la ciutadania alacantina, mostrant les dificultats per les quals estan passant les persones i famílies afectades per aquesta situació de dependència, sobretot després de les últimes retallades degudes a la crisi econòmica".

La proposta del premi ha vingut secundada per cartes de suport de diferents sindicats i grups polítics alacantins, com a UGT, CCOO, PSPV, EU i Compromís.

Més informació: http://web.ua.es/va/actualidad-universitaria/octubre2012/octubre2012-29-31/la-ua-atorgara-el-xi-premi-maisonnave-a-la-plataforma-en-defensa-de-la-llei-de-dependencia-d-alacant.html

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464