Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Pere Miquel Campos rep el XIII Premi Vicent Ventura

Pere Miquel Campos rep el XIII Premi Vicent Ventura

El periodista i escriptor valencià, Pere Miquel Campos, rep dimarts, dia 6 de novembre, el XIII Premi Vicent Ventura. L’acte se celebrarà a l’Aula Magna de La Nau de la Universitat de València a partir de les 19.30 hores. La Universitat de València va instaurar aquest guardó l’any 2000 per honorar la memòria del periodista, polític i lluitador cívic mort en 1998.

Aquest reconeixement s’atorga a una persona o col·lectiu que s’haja distingit per la seua trajectòria cívica, democràtica i de compromís amb la cultura i llengua valencianes. El premi consisteix en una escultura de Sebastià Miralles.

La comissió organitzadora i jurat del premi està formada, a banda de la Universitat de València, per persones que van mantindre una estreta relació amb Vicent Ventura, com també per la Universitat Jaume I de Castelló, CCOO, STEPV, UGT, la Unió de Llauradors i Ramaders i la Unió de Periodistes Valencians.

El periodista i escriptor Pere Miquel Campos va nàixer a Picassent (l’Horta, 1950). Cofundador de la Unió de Periodistes Valencians, a sis anys la seua família es va traslladar a Mutxamel (Alacant), on ha viscut i encara resideix. Actualment, pertany al consell assessor de l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant.

Aquesta circumstància ha fet que la seua vida periodística s’haja desenvolupat en mitjans alacantins i valencians: Ràdio Popular, Información, El País, Avui, Diario 16, Valencia Semanal, Presidència de la Generalitat Valenciana, V Centenari de la ciutat d’Alacant i, entre 1989 i 2007, en els serveis informatius i diversos programes de Ràdio 9 i Canal 9 (RTVV).

Com a escriptor, és autor de la biografia ‘Arcadi Blasco, retrat’, publicada pel Museu de la Universitat d’Alacant en 2009 sobre l’escultor i ceramista de Mutxamel. També ha publicat ‘Així eren. Alacantins en els 80’, editada per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant. Un volum que aplega un conjunt de xarrades periodístiques que Pere Miguel Campos va mantenir amb personatges destacats de la vida social, política, judicial i cultural d’Alacant, dins i fora de la ciutat. Les trobades tingueren lloc al final de la dècada dels 80 del segle passat.

És col·laborador docent de l’Observatori de Majors i Mitjans de Comunicació de la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant, on imparteix classes de ràdio i premsa, les seues dues passions professionals.

Fins ara han estat guardonats amb el Premi Vicent Ventura personalitats i institucions, com ara Rosa Serrano, Josep Lluís Bauset, Ferran Sanchis Cardona, la Societat Coral El Micalet i Frederic Jordà, Escola Valenciana, el Col·legi Públic Censal de Castelló, Manuel Safont, Trini Simó, Enric Tàrrega, Bernat Capó, Francesc de Paula Burguera, la revista Saó i el cantant Paco Muñoz.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464