Saltar apartados

Cinema i Emprenedors

La Càtedra Bancaixa-Joves Emprenedors-Universitat d'Alacant i el Servei de Cultura proposen un nou cicle, Cinema i Emprenedors, que tindrà lloc a la Seu Ciutat d'Alacant el mes de març.

Amb la idea de promoure la iniciativa empresarial i el caràcter innovador de la comunitat universitària, la càtedra i el Servei de Cultura ofereixen la projecció de quatre pel·lícules doblades al castellà, que es projectaran els dies 6, 13, 20 i 27 de març, de 17.30 a 21.30 hores.

El cicle, dirigit pel professor de la UA, i director de la Càtedra Bancaixa-Joves Emprenedors, José Miguel Giner Pérez, està enfocat als alumnes, als empresaris i obert a qualsevol professional interessat en la formació i la potenciació de les seues habilitats i coneixements a partir d'algunes de les històries empresarials més representatives de la història del cinema.

Encara que aquest cicle té entrada lliure, limitada a la capacitat de la sala, els alumnes interessats a obtenir un certificat d'un crèdit hauran de matricular-se en el Servei de Cultura i complir una sèrie de requisits: assistència mínima del 80 % d'hores del curs; estar al corrent del pagament; superar la prova d'avaluació proposada pel professor i omplir l'enquesta de satisfacció del curs.

PROGRAMACIÓ:

CIUDADANO KANE
ANY1941
DURADA 119 min.
La primera pel·lícula de Orson Welles, considerada una de les obres mestres del setè art, és un profund estudi de la personalitat del magnat Charles Forter Kane, personatge inspirat en Randolph Hearst, empresari de principis del segle xx. Els seus inicis, la seua escalada com a propietari de grans mitjans de comunicació i el seu salt a la política queden retratats amb algun dels moments més brillants de la història del cinema.

EN BUSCA DE LA FELICIDAD
ANY 2006
DURADA 117 min.
Basada en una història real, aquesta pel·lícula protagonitzada per Will Smith i dirigida per Gabriele Muccino, explica les vicissituds d'un pare de família en atur que aspira a treballar en una gran empresa de borsa. Un exemple de superació, esforç i actitud per a superar els reptes i aconseguir els objectius marcats.

GLENGARRY GLEN ROSS
ANY 1992
DURADA 120 min
Intens drama sobre el mercat laboral i les relacions de diversos agents immobiliaris de Chicago durant la dècada dels noranta. La depressió de la indústria en què es mouen, la lluita per aconseguir les vendes necessàries i la por a quedar-se sense treball centren els magnífics duels interpretatius amb què ens obsequia aquesta pel·lícula.

MONEYBALL
ANY 2011
DURADA 133 min.
Adaptació de la novel·la Moneyball: the art of winning an unfair game. La pel·lícula presenta el treball del director general dels Oakland Athletics, equip de beisbol nord-americà que adopta un revolucionari mètode de fitxatges i treball en el qual cap altre equip creu.

Més informació: http://www.veu.ua.es/va/talleres/

Fitxer adjunt: Ciutadà Kane


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464