Saltar apartados

La señorita Julia, al Col·legi Major de la UA

La nit de Sant Joan de 1950, la senyoreta Julia, farta de patir desenganys amorosos, aprofita la celebració del solstici d'estiu per a compartir amb els seus criats la festa. Aquest és el punt de partida de l'obra La señorita Julia, del dramaturg suec August Strindberg, que es representa el 6 de febrer a les 20:00h en el Col·legi Major de la Universitat d'Alacant. Les entrades, a 5 euros, poden adquirir-se en Servicam, Llibreria Compàs i una hora abans en el Col·legi Major.

La versió que es representa en aquesta ocasió és una adaptació realitzada per Xavier Monzó, actor i director teatral. El projecte és una coproducció Mèxico- Espanya, que compta amb actors dels dos països, per a la seua estrena en el Festival Regirades de la ciutat de Durango (Mèxic) i posterior gira a Espanya.

Dels tres actors, dos són alacantins, Mariló Poch i Pascual Carbonell, i una mexicana, Silvia Romero. Del vestuari s'encarrega Susana Hernández.

La señorita Julia és una obra de teatre realista, escrita en 1888 per August Strindberg, que tracta les classes socials, l'amor/luxúria i la batalla dels sexes, amb un fort toc de determinisme.

SINOPSI

Durant la nit de Sant Joan, la festa de l'estiu, la filla d'un hisendat, en absència del seu pare, participa amb els seus criats en una festa.

Juan, mà dreta del seu pare, aprofita l'oportunitat per a aconseguir un dels seus somnis, encara que el preu i les conseqüències desborden als protagonistes de la història, que tracta a un mateix temps els problemes de les dones del seu temps i també els conflictes i la divisió de clases.

Més informació: http://www.veu.ua.es/es/agenda/canal/

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464