Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La vida en les medinas del Marroc arriba a la Seu d'Alacant

La vida en les medinas del Marroc arriba a la Seu d'Alacant

Captar la vida, essència i ambient dels carrers i places de les medines marroquines és l'objectiu de la nova exposició del fotògraf José Mario Bienes Rodríguez, que podrà visitar-se a partir del pròxim dilluns, 14 de gener, a les 20.15 hores, fins a finals de mes en la Sala Miguel Hernández de la Seu Universitària d'Alacant.

La mostra està composta per una selecció d'una sèrie de 34 obres que pretén ser un acostament a la manera de viure d'aquells marroquins els negocis dels quals inunden els concorreguts carrers i places de les Medines (Marrakech, Meknes, Fes), espais que es converteixen en llocs de reunió, d'oració, de trobades... Un recorregut pels mercats, els treballs artesans i les adoberies, un recorregut per aqueixos carrers plens, tant d'història, com de racons en els quals és tan fàcil perdre's com enamorar-se del seu encant.

"Aquest treball sorgeix de la idea de cercar la història i costums d'una cultura diferent en un un dels països més propers a Espanya i amb el qual guardem grans nexes pels moviments migratoris", apunta Bienes.

Durant l'elaboració del treball el fotògraf assegura que no va ser fàcil aconseguir les més de 500 instantànies que va disparar: "moltes persones feien mala cara perquè no els agradava que els fotografiara sobretot en el cas de les dones".

Fitxer adjunt: El Marroc


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464