Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • UA reuneix els directors de Primària d'Alacant per a assessorar-los en plurilingüisme

UA reuneix els directors de Primària d'Alacant per a assessorar-los en plurilingüisme

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, a través de la Unitat per l'Educació Multilingüe de la Universitat d'Alacant (UEM-UA), ha convocat els equips directius de centres de Primària de la província d'Alacant el pròxim dilluns, 28 de gener, amb l’objectiu d’assessorar les persones que ho necessiten en l’elaboració del Projecte Lingüístic de Centre (PLC), un document fonamental que recull aspectes vinculats a les llengües que s’incorporen al currículum escolar.

A partir del Decret 127/2012de 2012 de la Conselleria d'Educació els programes d'Immersió Lingüística (PIL), d’Ensenyament en Valencià (PEV) i d’Incorporació Progressiva (PIP) desapareixen i s'emmarquen en dos únics programes: el Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Castellà (PPEC) i el Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Valencià (PPEV).

Més de 35 entitats valencianes i altres institucions com les universitats públiques qüestionen aquest Decret perquè canvia un sistema que era de provada eficàcia en la superació del monolingüisme i s’uneixen en un objectiu comú: aconseguir que l'alumnat tinga competència lingüística en castellà i valencià i un domini funcional de l'anglès en acabar l'escolarització obligatòria. Al mateix temps insten la Conselleria d’Educació a obrir noves vies de diàleg sobre el plurilingüisme perquè els programes s’adeqüen a la realitat lingüística de la Comunitat Valenciana.

A la reunió, que tindrà lloc a les 18.00 hores a la sala d'actes de l'Aulari II del campus de Sant Vicent, intervindran el director de la UEM-UA, Vicent Brotons, que dissertarà sobre el marc teòric del plurilingüisme i Jaume Fullana, també de la UEM, que parlarà sobre l'aplicació del decret de plurilingüisme de la Conselleria d'Educació.

Més informació: http://www.ua.es/uem/agenda/Jornada_Assessorament_PLC.html

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464