Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La Biblioteca personal madrilenya de Mario Benedetti podrà consultar-se en línea

La Biblioteca personal madrilenya de Mario Benedetti podrà consultar-se en línea

La nova pàgina Web del Centre d'Estudis Mario Benedetti incorpora el catàleg online de la biblioteca personal que l'autor va donar a la UA, un canal multimèdia sobre l'autor amb documentals i material fotogràfic

El Centre d'Estudis Mario Benedetti presenta nova pàgina Web amb interessants novetats. A partir d'ara i per primera vegada, la biblioteca personal madrilenya que l'escriptor va donar a la Universitat d'Alacant i en la qual recentment es van trobar dos poemes inèdits, estarà disponible online per a consulta.

La nova Web incorpora un catàleg online amb tots els documents que formen part d'aquesta Biblioteca, amb la possibilitat de realitzar cerques específiques i, a més, segons afirma la directora del CEMAB Eva Valero, "hem completat aquesta catalogació amb un canal multimèdia que incorpora diversos documentals sobre l'autor i un àlbum fotogràfic".

La biblioteca es troba físicament en el CEMAB i compta amb nombrosos llibres d'importants escriptors de tot el món amb dedicatòries personals dels autors a Mario Benedetti, a més d'obres de Benedetti amb anotacions manuscrites i altres documents personals.

Pàgina web del CEMAB: http://web.ua.es/centrobenedetti/

Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti

Des de la seua creació en 1999, el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti ha desenvolupat relacions de la Universitat d'Alacant amb diferents institucions acadèmiques i culturals de l'àmbit geogràfic llatinoamericà, i de l'àmbit europeu centrat en els estudis llatinoamericans, que han sigut fonamentals per a la política d'internacionalització de la institució. D'aquestes relacions han sorgit nombrosos estudis i activitats que han contribuït al fet que nostra Universitat siga un referent inqüestionable dins del món universitari iberoamericà.

En el si de l'estructura de l'actual Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, el CEMAB es planteja com a centre d'estudis llatinoamericans enfocats tant a la docència i la recerca en l'àmbit literari, històric, social i cultural (a través de seminaris, jornades, congressos i de les publicacions del Centre) com a la coordinació d'activitats culturals de la UA centrades a Llatinoamèrica. El CEMAB es planteja per tant com a objectiu primordial difondre des de la Universitat d'Alacant les cultures i literatures d'Iberoamèrica i de les societats en les quals es desenvolupen.

El CEMAB alberga la biblioteca personal del domicili de Madrid que Mario Benedetti va donar a la institució l'any 2006 i que es troba a la disposició de la comunitat acadèmica en les instal·lacions del Centre, amb un fons de més de 6000 exemplars. La custòdia de tal llegat i el nom que bateja al Centre determinen així mateix l'objectiu essencial d'estudi i difusió de l'obra de l'escriptor, en col·laboració amb la Fundació Mario Benedetti de Montevideo.

Breu història del centre

Des de 1999 el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, anunciat en un acte amb l'escriptor pel llavors rector de la UA Andrés Pedreño Muñoz, ha realitzat la tasca de coordinació d'una part important de l'activitat acadèmica i cultural de la UA centrada a Llatinoamèrica. El CEMAB es va adscriure al Secretariat de Relacions amb Amèrica Llatina -dirigit pel professor José Carlos Rovira-, que des de 2001, ja sota l'adreça de la professora Carmen Alemany, va passar a denominar-se Centre de Relacions amb Amèrica Llatina.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464