Saltar apartados

"ART ALADROC", A L'AULARI II

La sala Trànsit II, de l’Aulari II, acollirà l’exposició dell projecte de la “Col·lecció Aladroc”, coordinat per Joan Borja en el marc de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, amb la implicació directa de l'àrea de Cultura de la Diputació d'Alacant. La inauguració va ser el 6 de març i i ha comptat amb la presència, del comissari, del vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, y del director del IAC Juan Gil-Albert, José Luis Ferri.

Cinc són els títols amb què l’Institut Alacantí de Cultura i la Diputació d’Alacant llança la «Col·lecció Aladroc», de literatura infantil i juvenil en valencià: El Caro, de Víctor Labrado (il·lustrat per Pau Urios); Misteri d’Elx, de Marta Martínez (il·lustrat per Israel Nicolás), El pardal Oriol, de M. Jesús Francès (il·lustrat per Daniel Ortega); L'Estrella d’Or, de Francesc Gisbert (il·lustrat per Pablo Caracol); i L’illa de Benidorm, d’Anna Lloret (il·lustrat per Maria Rubio).

Els estudiants de la Facultat de Belles Arts d’Altea seleccionats per a il·lustrar cinc llibres d'aquesta col·lecció han fet gala d’una excel·lent formació per la gran qualitat de les obres realitzades, i és d’esperar que aquestes publicacions contribuïsquen a difondre la seua activitat professional.

A la mostra, que s’ha dut a terme amb la col·laboració de la Facultat de Belles Arts d’Altea, de la Universitat Miguel Hernández, i amb la direcció artística del professor i artista plàstic Joan Llobell, podrem veure les il·lustracions tal com seran reproduïdes en els llibres, acompanyades d'alguns esbossos previs que permeten visualitzar-ne el procés de gestació i, també, d’una representació de les obres originals.

Durant la inauguració, Joan Borja ha destacat que la UA, la UMH i la Diputació d'Alacant, principals motors culturals d'Alacant, hagen col·laborat per a recuperar i posar en valor l'imaginari cultural valencià.

Més informació: http://www.veu.ua.es/va/agenda/

Fitxer adjunt: Art Aladroc

Fitxer adjunt: Inauguració


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464