Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Dia Mundial de la Poesia i homenatge a Arcadi Blasco

Dia Mundial de la Poesia i homenatge a Arcadi Blasco

Poemes en japonès, italià, francès, castellà, català, basc i gallec han donat la benvinguda a la primavera i han celebrat el Dia Mundial de la Poesia en el Racó dels Poetes del campus.

Alumnes, professors i personal d'administració i serveis s'han reunit entorn de la poesia i els poetes i han retut un sentit homenatge a l'artista Arcadi Blasco, mort el 15 de setembre, que tant va donar a la Universitat d'Alacant. La comunitat universitària ha volgut, amb el seu silenci, mostrar el buit que deixa la mort d'un home amb una gran trajectòria humana i artística, que tant es va implicar amb els altres, en el seu entorn, en l'ensenyament i en la vida cívica.

Representants del Col·legi Públic Manuel Anton de Mutxamel han assistit a la lectura poètica i homenatge a Arcadi Blasco, ja que l'artista va treballar amb alumnes d'aquest centre en l'elaboració d'un mural ceràmic que interpretava el Guernica de Picasso. Els docents han expressat el seu dolor per la pèrdua de l'escultor, el qual han volgut recordar amb la lectura del poema Cantar dde amigo d'Antonio Carvajal. "Va per Arcadi", han dit.

LECTURA POÈTICA

També amb emoció i record a Blasco, el rector de la UA ha llegit el poema Hagamos un trato, de Mario Benedetti, "un altre gran amic de la Universitat d'Alacant". Igualment, la vicerectora de Recerca, Amparo Navarro, ha llegit Oda a los numeros; de Pablo Neruda, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, ha recitat en francès un poema de Henri Michaux, concretament de l'obra Le jardin exalté; mentre que la secretària general, Aranzazu Calçada, ha optat per Ítaca, de Kavafis.


Alumnes, professors i personal d'administració i serveis han llegit poemes en català, castellà, basc, gallec, francès, japonès, italià i francès. Al campus s’han sentit les paraules de Vicent Andrés Estellés, d'Ángel González, de Benedetti, de Safo, alguns haikus i fins i tot un alumne ha cantat a capella Paraules d'Amor de Joan Manuel Serrat.

Durant la lectura, dos membres de l'OFUA, la primer violí, Carolina Martínez Báez, i el violoncel·lista, Pedro José Bonilla García, han interpretat l'Adagi de Albinoni, Air de J.S Bach i El cant dels Ocells, cançó tradicional catalana.

Fitxer adjunt: Dia Poesia-2491IMG_8916

Fitxer adjunt: Dia Poesia-2491IMG_8957

Fitxer adjunt: Día Poesía-2491IMG_8899(1)


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464