Saltar apartados

ÈTICA, TATTOOS I SALDOS, a la UA

El Col·legi Major de la Universitat d'Alacant acull aquest dimecres, 6 de març, Ètica, tatoos i saldos una obra escrita i estrenada per la valenciana Patrícia Pardo, amb dramatúrgia de la mateixa autora i de Chon González.

La representació es durà a terme a les 20.00 hores al Col·legi Major. Les entrades, a 3 euros, poden adquirir-se en Servicam, Llibreria Compàs i una hora abans en el lloc de la representació.

Ideada a partir del treball escultòric de l'artista Treball Canavese sobre el cap i dels estudis sobre ètica i creació del filòsof José Antonio Marina, l'obra és "una reflexió sobre ètica versus moral i sobre pensament ètic versus acomodament", segons la seua pròpia autora.

Estrenada a l'abril de 2011 en el I Festival Russafa Escènica de València, el xou, transgressor i provocador, està dividit en tres escenes diferents. En la primera, partint, com a base del treball, del nombre clàssic de cap en safata sobre taula de restaurant, apareix el cos d'aquest cap. "Mentre el cambrer serveix el menjar i el cap menja, de mà del seu propi cos, aquesta vomita un discurs delirant sobre ètica, creació i, al seu torn, sobre la comoditat d'aquell que parla sobre l'ètica amb l'estómac ple".

Quan acaba l'àpat en el restaurant, en la segona part, es retira la taula. El cap es converteix en Patrícia Pardo, qui ens parla, directament, sense màscara, sense personatge, sobre qui és ella.

Després d'això, es dirigeix al set de tatuatge, on li espera el tatuador Bor Monterde per a impartir una de les seues classes de la Universitat, la que versa de l'oxímoron. Mentre li tatuen l'esquena, ella dirigeix una classe al públic, que haurà d'escriure definicions oximoròniques sobre l'amor, la infidelitat i la dignitat.

Després de la creació activa anterior, Patricia Pardo, resumeix la trajectòria de la seua companyia amb imatges projectades.

Aquesta representació forma part dels actes commemoratius del Dia de la Dona, que se celebrant en la Universitat d'Alacant, tant en el campus com en les seues seus.

Fitxer adjunt: attoos i saldos-2459patri 74


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464