Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Javier Pastor mostra en la Seu Ciutat d'Alacant l'exposició ''Dona'

Javier Pastor mostra en la Seu Ciutat d'Alacant l'exposició ''Dona'

Amb motiu del la celebració del Dia Internacional de la Dona, la Seu Ciutat d'Alacant ha dissenyat un ampli programa d'activitats entre les quals hi ha l'exposició Dona, de Javier Pastor. Pastor ret homenatge a la Dona a través de 16 obres infogràfiques sobre paper, amb les quals reflecteix el que ell considera la paradoxa de la tendresa, que "“no és blana sinó forta, ferma i audaç, perquè es mostra sense barreres i sense por"”. Aquest és el punt de partida del recorregut expositiu que podrà visitar-se fins al 21 de març.

L'autor afirma que "la tendresa és un acte de coratge, és solidària i per tant intel·ligent, fa fort l'amor i encén l'espurna davant l'adversitat". Per a Javier Pastor ,"“avui el món necessita una nova revolució: la tendresa, i aquesta espurna només pot despertar-la la dona"”. Assegura l'autor que, amb aquesta exposició, "intente empatizar amb el món de la dona “"des de la meua perspectiva com a home"”.

"Les meues creacions podrien definir-se com a “collages” digitals (imatges de dona sobre treballs pictòrics) en les quals combine l'abstracció (món interior) amb la figuració (món exterior). Sempre impregnats per la tendresa, les obres de “"Dona"” tracten temes com el càncer de mama, la sexualitat, la maternitat, la intel·ligència, la solidaritat, l'emigració, el coratge, la capacitat de socialitzar i un llarg etcètera", diu Pastor.

Javier Pastor

Nascut a Alacant, fa més de 35 anys que exposa en en sales locals, nacionals i internacionals. Es va formar en les facultats de Belles Arts de Sant Carles (València) i San Fernando (Madrid) i va completar la seua formació en els tallers-estudi d'Amadeo Roca (Madrid) i Pedro Picó (Alacant), a més del Kunschulle Stuttgart (Alemanya).

Ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives. Part de les seues col·leccions públiques es troben en la Diputació Provincial Alacant, la UA, la Caixa d'Estalvis del Mediterrani, la Casa de les Amèriques d'Alacant, la Casa de Cultura de Mutxamel, el Museu Orduña del Castell de Guadalest i el Museu Miguel Hernández d'Oriola.

Quant a col·leccions privades, es troben repartides entre Madrid, València, Barcelona, Vigo, Salamanca, Granada, Paris, Niça, Porto, Lisboa, Stuttgart, Berlín, Amsterdam, Oslo, Copenhagen, Marràqueix, Asilah, Fes, Nova Delhi, Chicago, Miami i Buenos Aires.

Més informació: http://web.ua.es/va/sedealicante/seu-ciutat-d-alacant.html

Fitxer adjunt: Javier Pastor-2461javier pastor- mujer1


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464