Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La UA se suma al moviment internacional del 8 de març

La UA se suma al moviment internacional del 8 de març

La UA se suma al moviment internacional del 8 de març amb diferents activitats institucionals, culturals, acadèmiques i científiques. Entre els molts actes programats per al Dia Internacional de la Dona el mateix divendres, 8 de març, a partir de les 11.30 hores, se celebrarà el tradicional acte institucional en la plaça de la Igualtat, situada en els baixos de la Biblioteca General.

Durant aquest, es llegirà 'un manifest conjunt de la Xarxa d'Unitats d'Igualtat de Gènere per a l'Excel·lència Universitària (RUIGEU) i es representarà l'actuació Desmarcades de la companyia A Tempo Dansa. A més, a les 12.00 hores, en la sala multimèdia de l'edifici de Rectorat, es lliurarà el Premi d'Igualtat al CEM (Centre d'Estudis de la Dona) pel seu treball en pro de l'estudi i el respecte dels valors de la persona, i, en particular, la llibertat, la igualtat, el pluralisme, la tolerància, l'esperit crític i la no-discriminació.

El dijous, 7 de març, de 18.00 a 20.30 hores, lasala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer acollirà la Jornada "Dones i Empresa" organitzada per la Càtedra Prosegur. El dijous 14 de març, a les 10 h, en la mateixa sala, el Vicerectorat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, organitza la taula redona "Dones i Ciència".

Arts escèniques

En el marc de les arts escèniques, demà dimecres, 6 de març, a les 12.00 hores, el Paranimf de la UA acollirà l'obra teatral Lisístrata, i a les 20.00 hores, en el Col·legi Major, serà el torn d'Ètica, tatoos i saldos, escrita per la valenciana Patrícia Pardo. Durant la mateixa jornada, però de 12.00 a 14.30 hores, en l'aula A2/0B01 de l'Aulari II, es durà a terme el videofòrum sobre dones en la II República organitzat pel CEM en col·laboració amb l'Àrea de Feminismes d'Esquerra Unida del País Valencià - Alacant. A més, el dijous, 7 de març, a les 21.00 hores, en el Teatre Chapí, la Seu de Villena presenta el recital Dones Compositores a càrrec de la soprano Pepa García i la pianista Virtudes Narejos.

D'altra banda, la Seu Ciutat d'Alacant acollirà el dijous 7 de març, a les 20.15 h, la presentació del llibre La maçoneria femenina a Espanya. Dos segles d'història per la igualtat, de Rosa Elvira Presmanes.

Des de principis d'aquesta mateixa setmana, la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA celebra la" Setmana del 8 de març en Lletres" amb diferents seminaris sobre gènere i recerca, cinefòrum, tallers sobre l'ús igualitari de la llengua, entre altres activitats.

De la mateixa manera, el CEM s'ha sumat als actes amb l'organització d'un taller sobre alimentació i nutrició en la dona, i un altre sobre apoderament musical. Així mateix, les exposicions itinerants No tinc amo!, Dones de la Transició i No té nom!, continuen el recorregut per col·legis, instituts i ajuntaments de tota la província.

Esports

Finalment, el Servei d'Esports de la UA ha organitzat diferents tornejos (PDF) femenins de voleibol i futbol sala que se celebraran dimarts pròxim, 12 de març, amb motiu d'aquesta celebració.

L'agenda de la UA ratifica el compromís de la comunitat universitària en la promoció de la igualtat entre dones i homes. A través de la web de la Universitat d'Alacant, es pot consultar la programació completa organitzada al voltant del Dia Internacional de la Dona.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464