Saltar apartados

Mujeres de la transición, a Benissa

La Seu de La Marina (Benissa) acollirà l’11 d’abril la inauguració de l’exposició Mujeres de la Transición. L'exposició pretén contribuir a difondre les experiències, iniciatives i actuacions de les dones durant la transició de la dictadura franquista al règim democràtic actual, posant en relleu la seua participació i protagonisme en la consolidació de la democràcia actual.

La mostra es podrà visitar fins al de 3 maig, visites de dilluns a divendres de 10.00 hores a 13.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores.

Aquesta exposició és un dels primers resultats de caràcter divulgatiu i docent del projecte d’investigació Fent Història: Gènere i Transició a Espanya. S’ha dut a terme en col·laboració directa amb l’Arxiu de la Democràcia, MUA, Centre d’Estudis sobre la Dona i Taller d’Imatge de la Fundació General de la Universitat d’Alacant, i pretén contribuir a enfortir una memòria col·lectiva cívica i democràtica en la qual les dones no estiguen absents.

El projecte d’investigació Fent Història: Gènere i Transició a Espanya (finançat pel MICINN), té per objecte contribuir perquè les dones passen de la perifèria del discurs historiogràfic i polític a ocupar-ne el centre, juntament amb els homes.

Recuperar les experiències de les dones que van viure la Transició espanyola permet integrar, a través de les veus oblidades, altres perspectives que condueixen a un millor coneixement del nostre passat immediat i de la nostra realitat actual.

El grup d’investigació està integrat per les professores Nieves Montesinos Sánchez, Mar Esquembre Valdés, Helena Establier Pérez, Carmen Mañas Viejo i Mónica Moreno Seco, i té la col•laboració tècnica de Mariló Berenguer Ros, integrant del Taller d’Imatge (FGUA), a càrrec del qual ha estat la realització de l’audiovisual que forma part de l’exposició.

Fitxer adjunt: Mujeres de la transición


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464