Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Per a preparar la selectivitat, el Gripau de les universitats

Per a preparar la selectivitat, el Gripau de les universitats

El Gripau és un material de suport especialment pensat per als estudiants de batxillerat que permet repassar alguns coneixements de llengua, terminologia bàsica i redacció. Elaborat per les universitats valencianes amb el suport de la Conselleria d’Educació de la Generalitat valenciana des del curs 1993/1994, el Gripau pot ser útil a tots els centres valencians en què hi ha estudiants que es preparen per a l’accés a la universitat.

Des de fa uns quants dies les universitats valencianes han enviat un enllaç a tots els instituts i centres privats que imparteixen batxillerat, amb l’objectiu "de facilitar informació sobre les universitats (plans d’estudis, docència en valencià, beques, serveis, etc.), diversos recursos informàtics en valencià, així com el Gripau, un material que els permet repassar alguns coneixements de llengua, de terminologia bàsica i de redacció que els ajuden a millorar els exàmens i, en concret, l’ús del valencià en les proves d’accés a la universitat", segons explica Josep Forcadell, director del Servei de Política Lingüística de la Universitat d’Alacant i un dels coordinadors del projecte.

Forcadell assegura que la voluntat de les universitats i dels serveis lingüístics "és col·laborar amb els centres per millorar la preparació dels alumnes i oferir-los informació sobre els recursos formatius que trobaran en les universitats valencianes". No obstant això, el cap del Servei puntualitza que el Gripau "no és un manual ni pretén suplir la formació acadèmica programada; de fet, són recomanacions estilístiques i lingüístiques que no sempre figuren en els temaris".

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464