Saltar apartados

Isabel-Clara Simó presenta Els Invisibles

L'escriptora Isabel-Clara Simó presenta aquest divendres 26 d'abril la seua última novel·la, Els invisibles, amb la presència del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i la degana de la Facultat de Filosofia i Lletres, M. Àngels Francés. Aquesta presentació forma part de les activitats de l'Aula Literària de la UA.

Escriptora i periodista, llicenciada en Filosofia i Periodisme, doctorada en Filologia Romànica, va ser directora del setmanari Canigó. En els seus contes i novel·les ha creat personatges complexos que mantenen relacions conflictives, com la Nati (1991) o Raquel (1992), o els de T'imagines la vida sense ell? (2000).

A Els Invisibles, la desaparició d'una nena posa en marxa els engranatges d'un univers narratiu exuberant, amb protagonistes principals inusualment comuns i herois secundaris singulars. Una novel·la polifònica sobre un poble imaginari on, malgrat mèrits indiscutibles o tragèdies insuperables, sembla que un mal fat cobrisca tots els seus habitants sota una capa d'oblit.

Ha sigut guardonada, entre altres, amb el Premi Sant Jordi 1993 per La salvatge. Va ser delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L'any 1999 va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi per la seua trajectòria. El seu llibre de relats Dones (1997) ha sigut objecte d'una adaptació cinematogràfica l'any 2000. De publicació més recent són els llibres L'home que volava el trapezi (2002), la recopilació d'articles del diari Avui, amb el títol En legítima defensa o El meu germà Pol (2008). També s'ha de parlar de l'èxit de crítica i públic de l'obra teatral Còmplices, portada a escena per Pep Cortès.

L'any 2001 se li concedeix el Premi Andròmina de Narrativa pel llibre Hum... Rita! L'home que ensumava dones i el 2004 el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en la modalitat d'assaig, per En legítima defensa.

Fitxer adjunt: Presentació llibres

Fitxer adjunt: Presentació llibres


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464