Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • "Rutes pel campus de la UA: Salut, Cultura i Ciència"

"Rutes pel campus de la UA: Salut, Cultura i Ciència"

L'Aula de la Ciència de la Universitat d'Alacant, coordinada pel professor del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la Universitat d'Alacant, Carles Martín Cantarino, posa en marxa el projecte “Rutes pel campus de la UA: Salut, Cultura i Ciència”, una sèrie d'itineraris per a conèixer i admirar la riquesa arquitectònica, cultural i natural del nostre campus i per a fomentar hàbits saludables entre els membres de la comunitat universitària.

Les rutes marcades sobre el plànol del campus de Sant Vicent del Raspeig, quatre en total, formen part d’aquest projecte llançat des del Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat, en el marc de Universitat Saludable, el de Investigació, Desenvolupament i Innovació i el de Cultura, Esports i Política Lingüística. A més, el Gabinet d’Alimentació i Nutrició de la Universitat d’Alacant (ALINUA) està elaborant un càlcul aproximatiu de les calories que es cremen amb l'exercici físic que implica el recorregut a peu de l'itinerari.

El 4 de maig es durà a terme la primera ruta, oberta al PAS i PDI i les seues famílies, com una experiència pilot del projecte complet, que es desenvoluparà en el curs 2013-2014. Tots els membres del PAS i del PDI que vulguen participar en aquesta ruta, podran inscriure's i participar amb la seua família en aquest primer recorregut, que se celebrarà a les 11.30 hores del dissabte, 4 de maig.

El punt de trobada és la porta del MUA. Guiats per Carles Martín Cantarino, els participants tindran l'oportunitat de conèixer la fauna i la flora de la zona. Després de la primera experiència del divendres, 3 de maig, hi haurà una altra convocatòria per al dia 4, oberta al PAS i al PDI de la Universitat d'Alacant, en què es farà un recorregut pel Palmetum, la zona de cactus i el jardí de roques amb la finalitat que els treballadors, acompanyats de les seues famílies, puguen conèixer aquesta part del campus. En aquest cas, els professors Carles Martín Cantarino, coordinador de l’Aula de la Ciència, i José Antonio Pina, professor del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, faran les explicacions botàniques i geològiques corresponents. Per a realitzar aquesta ruta és necessari portar roba i calçat còmode, amb la finalitat de poder seguir l'itinerari adequadament.

El projecte Rutes Saludables, Culturals i Científiques preveu dividir el campus en quatre itineraris, tots ells amb versions curtes i esteses. L'objectiu és contribuir a conèixer la història, l’arquitectura, la biodiversitat i les fites culturals visibles del nostre campus, mentre es practica esport.

Més informació i inscripció:

http://www.veu.ua.es/va/aulas/
http://aplicacionesua.cpd.ua.es/cuestionario/pub/preg.asp?idioma=va&cuestionario=3023

Fitxer adjunt: Ruta-25169483

Fitxer adjunt: Ruta-25166717


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464