Saltar apartados

Celestina, la tragicomedia de Atalaya Teatro

El Paranimf de la Universitat d'Alacant acull el 8 de maig la representació de Celestina, la tragicomedia, amb versió, direcció i adaptació de Ricardo Iniesta, amb l'actriu Carmen Gallardo com a protagonista d'aquest muntatge, basat en l'obra de Fernando de Rojas.

La representació se celebrarà a les 20.00 hores del dimecres, 8 de maig. Les entrades, a 10 euros, estan disponibles en Instant Ticket, Llibreria Compàs i una hora abans en el lloc de la representació.

Atalaya aborda la genial obra de Fernando de Rojas des d'una interpretació grotesca i del teatre de la crueltat. Els actors resten durant tot l'espectacle en escena, ben encarnant els personatges o ben configurant l'ambient escènic i sonor. Destaca la riquesa dels cors que transporten a l'espectador al submón d'aquella època, però que ben be podria ser dels nostres dies.
L'obsessió pels diners i el fracàs de l'individualisme exacerbat resulten tremendament actuals. La Celestina és el personatge femení més fascinant de la literatura castellana. L'humor, l'erotisme i els conflictes de classes es donen cita en aquest apassionant text que a Atalaya li ve com l’anell al dit.

LA COMPANYIA

Amb prop de tres dècades d'existència, Atalaya s'ha convertit en un referent inequívoc del teatre d’investigació a tota Espanya. Així ho han subratllat els crítics més prestigiosos i així ho va remarcar el jurat que li va concedir el Premi Nacional de Teatre 2008 "per la creació d'un espai original d'exhibició, producció, formació i reflexió teatral, resultat d'una llarga trajectòria professional".

Atalaya ha recorregut vora mig miler de ciutats de trenta-quatre països dels cinc continents, ha participat en 130 festivals internacionals i ha obtingut una trentena de premis. El comú denominador és el teatre poètic en què l'energia, el poder de la imatge, la veu –siga cantada o a través de la paraula– i les atmosferes generen un alt grau d'emoció en l'espectador, independentment de la seua procedència cultural, estrat social o edat. Una ciutat del sud de l'Índia on per vegada primera es representava teatre occidental, els carrers d'alguna ciutat escandinava, teatres de Melbourne, Lapònia, el Caire o Londres han presentat a l'auditori espectacles d’Atalaya.


Fitxer adjunt: Celestina


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464