Saltar apartados

Mariona Sagarra, aquest dijous a la Seu

La cantant Mariona Sagarra actua aquest dijous, 25 de juliol, en les 'Nits de la Seu'. En l'actuació, que se celebrarà a les 21.00 hores, l'artista catalana presenta Solo Veus, una peça vocal, basada en el seu últim disc Lent, Lent... Corrent!

Solo veus és un viatge per la veu de Mariona Sagarra i les seves àmplies possibilitats, la confluència de mons diversos, de dinàmiques internes, de combinacions possibles, improvisacions i sorpreses, de timbres i emocions.
La veu, el piano i la poesia són la base del seu treball. Adquireix una sòlida carrera de música clàssica, que li permet dur a terme la seva trajectòria artística cap a la investigació de les noves possibilitats expressives de la veu. Proposa i cerca diferents formes d’aplicar la veu a l’àmbit de la música. Ja sigui amb elements electro-acústics, multi-efectes o simplement pol.lifonies vocals.

A partir del seu rol de cantant, s’embranca amb altres experiències que la porten a actuar com a “performer”. El seu ferm coneixement de la música també li permet desenvolupar un ampli ventall d’activitats pedagògiques.

Com a cantant solista ha editat tres discs:

  • -Frec a Frec.- 2000. Poesia catalana contemporània musicada en clau de jazz i música mediterrània per compositors com Jorge Sarraute, Francesc Capella i ella mateixa.
  • -Dies Diferents.- 2003. Recorregut musical de llocs i de persones, cançons populars i temes vocals, poesia i cançons d’altres indrets.
  • -Lent, Lent... Corrent! Els Temperaments de la Veu.- 2009. Gira al voltant d’alguns temperaments i situacions vitals expressats en la veu, en la màgia de les paraules, el so i el poder de la música.
Ha actuat a molts teatres i festivals com ara: Festival Grec de Barcelona, Auditori de Barcelona, Sala Clamores (Madrid), Sala del Arte (Toledo), L’Espai de dansa i Música de la Generalitat, Festival de Peralada, Maestranza (Sevilla) y Palacio de Festivales (Santander), entre otras.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464