Saltar apartados

Les músiques actuals

El Centre Nacional de Difusió Musical, dependent de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (Ministeri d'Educació, Cultura i Esport) al costat de la Universitat d'Alacant proposen el cicle Músiques actuals, una sèrie de fòrums de reflexió i de coneixement actiu de les noves tendències i realitats de la música clàssica i contemporània, establint les seves fronteres, els territoris comuns.

El curs, que se celebra del 21 d'octubre al 5 de febrer, s'estructura al voltant d'una sèrie de classes magistrals i conferències (a la sala d'actes de Filosofia i Lletres); taules redones, que se celebraran al MACA, i concerts, a l'ADDA.

El pòsit cultural deixat pel Festival de Música Contemporània d'Alacant es projecta, en aquest cas, sobre una sèrie de propostes de classes magistrals, conferències, taules redones i concerts que tenen com a vector director una mirada caleidoscòpica sobre la música. La qüestió dels paràmetres en els quals es mou la música culta en la contemporaneïtat s'abordarà en una sèrie de sessions en les quals participen prestigiosos músics, compositors, professors i especialistes en aquesta matèria. El coordinador és Francisco Cánovas (Centre Nacional Difusió Musical).

Els objectius són definir el mapa de les diferents tendències de la música contemporània i propiciar la interacció entre les bases teòriques d'aquestes tendències i la seua plasmació sonora en una sèrie de concerts. D'aquesta manera s'aconsegueix que l'assistent puga tenir les claus prèvies per a interpretar propostes musicals que exigeixen un bagatge intel·lectual previ.

També pretén dialogar entorn dels conceptes de classicisme i contemporaneïtat, establir línies de reflexió i interacció entre la música i les altres arts, com també marcar un camí de recerca i anàlisi musical i dimensionar el vessant de gaudir de la música a partir de bases culturals, de coneixement.


CONCERTS

21 d'octubre de 2013, a les 20.00 hores
Sala de Càmera ADDA, Diputació d'Alacant
Jove Orquestra Nacional d'Espanya.
Director: Joan Cerveró.
Soprano: Isabel Rei.

12 de novembre 2013, a les 20.00 hores
Sala de Càmera ADDA, Diputació d'Alacant
Atelier Gombau
Carlos Cuesta, director

4 de febrer 2014, 20.00 hores
Sala de Càmera ADDA, Diputació d'Alacant
Iván Martín, pianista

Fitxer adjunt: Músiques actuals


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464