Saltar apartados

Congrés Internacional Jorge Juan Santacilia

La Universitat d'Alacant ha dissenyat l'exposició “Jorge Juan Santacília”, que s'inaugura el pròxim 29 d'octubre i estarà oberta al públic en la sala Aifos del Campus (edifici de Filosofia i Lletres III). La mostra consta de 22 panells i diverses vitrines amb documents i objectes d'interès, disposats en cinc grans seccions que analitzen i exposen els esdeveniments més importants de l'època, la vida i l'obra de Jorge Juan Santacília.

El recorregut expositiu comença amb L'Espanya de Jorge Juan, secció que analitza la situació d'Espanya després de la Guerra de Successió, la Marina i la militarització de la ciència, amb l'objectiu de contextualitzar la realitat històrica de Jorge Juan.

El segon apartat de l'exposició aprofundeix en el naixement i els anys de formació del protagonista, la seua família, l'ordre de Malta i les seues primeres expedicions, per a continuar amb la secció Al servei de la monarquia: viatges i comissions. Jorge Juan Santacília també va tenir una àmplia i intensa activitat docent i diplomàtica, i a aquestes està dedicada la quarta secció de la mostra. Per finalitzar el recorregut expositiu, els visitants trobaran un últim apartat dedicat a la producció científica, als honors i al reconeixement rebut per Jorge Juan.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464