Saltar apartados

En femení: la lluita dels pobles per la memòria

Quan un poble no coneix la seva història, diuen que està condemnat a repetir-la. Però quan un poble coneix la seva història i no lluita per defensar-la, està traint la dignitat de les persones i la seva memòria.

En els conflictes armats i períodes dictatorials, tant en l'Estat espanyol com en altres llocs del món s'ha legitimat la impunitat de la violència sobre pobles, comunitats i persones.

Entrepobles ha volgut abordar aquest tema, visibilitzant el paper que van tenir les dones en les resistències dels pobles, en les seves lluites per la llibertat i la justícia. El cicle pretén tornar la vista enrere, reconèixer a les dones com a persones, des de la mirada de l'oblit.

Calendari:

  • 29 d'octubre – Xerrada-debat “Nosotras que perdimos la paz: la memoria de las mujeres”, amb Llum Quiñonero (Periodista i feminista).
  • 21 de novembre – Taula rodona “Guatemala: memoria del silencio”, amb Alicia Rodríguez (Responsable de projectes a Guatemala i El Salvador, Entrepobles i Cesar Apesteguía (Representant de Entrepobles a Guatemala durant 10 anys).
  • 29 de novembre – Xerra-debat "Rememoración de las víctimas e interpretaciones de la Guerra Civil", amb Marcelino Flórez (Catedràtic de Geografia i Història d'Educació Secundària i membre de Entrepobles).

Fitxer adjunt: En femení...


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464