Saltar apartados

Jornades culturals de novembre

La Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant celebra del 5 al 8 de novembre les seues tradicionals jornades culturals, que enguany es titulen El valor de les lletres i que explicaran, entre uns altres, amb Ángeles Caso, Julio Llamazares, l'antropòleg Miguel Botella López i el filòsof Javier Sádaba.

La vicedegana de Cultura, Relacions Institucionals i Promoció Lingüística, Maria Àngels Francés Díez, inaugurarà l'activitat a les 10.00 hores, així com l'exposició de fotografia El valor de les lletres i procedirà al lliurament de premis als guanyadors de l'IV Concurs de Fotografia que organitza la Facultat.

L'escriptora i periodista Ángeles Case intervé aquest dimarts, 5 de novembre, a les 12.00 hores, en l'Aula Magna de Filosofia i Lletres (edifici B), lloc de celebració de les jornades. L'autora guanyadora del Premi Planeta i el Premi Fernando Lara mantindrà una tertúlia entorn de la documentació de la Memòria Històrica sota el títol de Literatura, història i dones.

L'Antropologia Forense a través d'una biografia és el tema de la ponència que Miguel C. Botella López, oferirà a les 17.00 hores del dimarts. Catedràtic d'Antropologia Física de la Universitat de Granada, Botella López ha realitzat estudis com el de restes humanes en el Projecte Príncep de Viana, la identificació genètica de les restes de Cristóbal Colón i els seus familiars, o l'estudi de la mòmia de l'Infant Don Sancho de Castella (segle XIV) en el Monestir de Santo Domingo el Real de Toledo.

L'ofici de mentir és el suggeridor títol de la conferència que l'escriptor i periodista Julio Llamazares impartirà el dimecres, 6 de novembre, a les 12.00 hores, qui farà una reflexió sobre la literatura. Un altre dels plats forts de les Jornades és la cita amb Javier Sádaba. L'escriptor i filòsof destaca per difondre i acostar les Humanitats i la Filosofia a la societat actual, com a mostra l'objecte de la seua conferència: La Bioètica. Sádaba participa a les 17.00 hores del dimecres, dia 6.

El lliurament del Premie-homenatge a Maruja Pastor Galbis, pedagoga i directora de l'Escola Normal de Magisteri d'Alacant entre els anys 1965 i 1981, està prevista per a les 11.00 hores del dijous 7 de novembre. L'elecció d'aquesta degana del Magisteri es va realitzar per votació i a través del blog de l'organitzador del guardó, el Observatori dels Dons de la Facultat de Filosofia i Lletres. La taula redona a càrrec dels col·lectius d'Alumnat de la Facultat tanca les activitats d'aquest dia.

La presentació de l'Obra completa (1935-1977) de Blas de Otero, per la seua companya i vídua Savina de la Creu, està programada per al divendres 8, a les 12.00 hores. Mario Hernández intervé en l'acte que presenta el catedràtic José Carlos Rovira i compta amb la intervenció de l'escriptor i poeta alacantí Manuel Parra. El degà de la Facultat, Jorge Olcina, clausurarà les Jornades.

El director del Diari Informació d'Alacant, antic alumne de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, Juan Ramón Gil, és qui pronunciarà la Lliçó magistral en l'Acte de Graduació de l'alumnat de la Facultat, que se celebrarà el divendres 8 de novembre, a les 18.30 hores en el Paranimf de la UA. L'acte sumarà el lliurament de premis corresponent als guardonats en l'I Certamen Literari Mario Benedetti.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464