Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Món i formes del flamenc en la Seu Ciutat d'Alacant

Món i formes del flamenc en la Seu Ciutat d'Alacant

Aquest dimecres 23 d'octubre, a les 20:00 hores, comença el cicle 'Món i formes del flamenc: La memòria que ens uneix', en la Seu Ciutat d'Alacant, un cicle de conferències flamenques dedicades al desaparegut professor Bernícola, impulsor d'aquesta iniciativa.

'Món i formes del flamenc' pretén oferir una aproximació al coneixement del flamenc, del seu origen, història, formes, desenvolupament i continguts, dels quals es nodreix i representa, amb les variants del cant i les lletres, el ball i la guitarra. Concretament, aquesta edició estarà dedicada al ball flamenc “perquè ja ho mereixia”, segons ha assegurat Josefina Samper, coordinadora del cicle, qui s'ha mostrat emocionada en la seua intervenció en agrair “l'afecte de la Universitat d'Alacant cap al desaparegut professor Bernícola”, qui fou el seu marit i impulsor del cicle.

Aquest cicle ha comptat amb una àmplia participació en edicions anteriors, entre els quals són habituals professors de música, penyes flamenques d'Alacant, estudiants en general i aficionats, amb un públic molt variat de diferents edats, “molt joves i majors, molt entesos i profans, conjugant passions”, segons els organitzadors.


Programa

  • Dimecres 23 octubre de 2013: “Els símbols de la llibertat en el ball flamenc”. Génesis García, escriptora i investigadora.
  • Dimarts 29 octubre de 2013: “Un viatge a través del ball flamenc: des de les seues albors a l'actualitat”. Raquel Álvarez, cantaora i professora i Ignacio Torregrosa, professor de Filosofia.
  • Dimarts 5 novembre de 2013: “El ball: Carmen Amaya i Israel Galván, units per allò que els separa”. Pablo Martínez Samper, llicenciat en Filosofia.
  • Dimarts 12 novembre de 2013: “Teoria i pràctica del flamenc I”. Curro Piñana, cantaor i professor.
  • Dimarts 19 novembre de 2013: “Teoria i pràctica del flamenc II”. Curro Piñana, cantaor i professor.
  • Dimarts 26 novembre de 2013: “En principi va ser el ball”. José Luis Ortiz Nuevo, investigador i escriptor.

Horari

Les sessions tindran lloc a les 20 .00 hores. L'assistència és lliure fins a completar la capacitat de la sala, i hi tenen prioritat els inscrits prèviament.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464