Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Base de dades per a Cooperació en Xarxa en Gènere i Ciència

Base de dades per a Cooperació en Xarxa en Gènere i Ciència

La Unitat d'Igualtat de Gènere de la Universitat de la Llacuna (Tenerife, Espanya) ha desenvolupat una Base de dades per a Cooperació en Xarxa en Gènere i Ciència. És un recurs on-line d'accés lliure a través de la pàgina web d'aquesta entitat.

La Base de dades identifica 1284 entitats que treballen en diferents regions globals (Àfrica, Europa, Amèrica Llatina i el Carib, i Amèrica del Nord) per a promoure la igualtat de gènere dins i fora de les universitats. 479 d'elles són centres de recerca en estudis de gènere o unitats d'igualtat universitàries, però també s'inclouen altres organismes públics i privats no universitaris, i organitzacions pertanyents al Tercer Sector.

Així mateix, aquest recurs permet conéixer amb detall a 154 d'aquestes entitats compromeses amb la igualtat de gènere, entre les quals s'inclou el Centre d'Estudis sobre la Dona de la Universitat d'Alacant que a través d'una enquesta han manifestat la seua disposició a cooperar en xarxa. Per a açò han decidit visibilitzar les seues dades d'identificació i contacte, els seus àmbits d'actuació, les seues característiques organitzatives i la seua disponibilitat i interessos per a cooperar en diferents camps per a la promoció de la igualtat dins i fora de les institucions científiques. A cada entitat es vincula una fitxa informativa que descriu les seues característiques i interessos. Amb motiu del 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, es destaca que 93 d'elles tenen interés per realitzar accions contra la violència de gènere, l'assetjament i les actituds sexistes.

La iniciativa ha sigut fruit del projecte “Desenvolupe i participació en xarxes per a la cooperació en la promoció de la igualtat de gènere en ciència entre universitats canàries, espanyoles, europees, llatinoamericanes i africanes,” subvencionat a la Unitat d'Igualtat de Gènere de la Universitat de la Llacuna pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i el Fondo Social Europeu.
Les seues promotores pretenen que aquesta Base de dades contribuïsca a crear i consolidar xarxes de cooperació entre entitats de diversos països i sectors interessades a propiciar sinergies per a l'avanç cap a la plena igualtat de gènere en ciència, en les universitats i en la societat en general.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464