Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • 'DIGUES NO, UNEIX-TE per a posar fi a la violència contra les dones'

'DIGUES NO, UNEIX-TE per a posar fi a la violència contra les dones'

Com cada 25 de novembre la Universitat d'Alacant commemora el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere amb un ampli programa d'activitats que arrancaran eixe mateix dia a les 12.00 hores, amb la concentració institucional de rebuig a la violència. La trobada, de caràcter institucional, se celebrarà en la plaça de la Igualtat, situada davant de la Biblioteca General, s'hi llegirà un manifest i es coneixeran els lemes premiats en la segona edició del concurs Tuits contra la violència de gènere organitzat per la Unitat d'Igualtat i l'Àrea de Comunicació en Xarxa de la UA. Les persones seleccionades rebran un reproductor iPod shuffle.

A més, com a novetat, la UA se suma enguany a la campanya de les Nacions Unides 'DIGUES NO, UNEIX-TE per a posar fi a la violència contra les dones' que, entre altres coses, ha proclamat el 25 de cada mes com el Dia Carabassa. Enguany UNEIX-TE estén el dia taronja a 16 dies d'activisme contra la violència de gènere, des del 25 de novembre fins al 10 de desembre, Dia dels Drets Humans.

La UA convida tota la comunitat universitària perquè durant els 16 dies d'activisme contra la violència de gènere porte alguna peça d'aquest color.


Programa


Coincidint amb les accions programades per al 25N, la UA ha organitzat diferents activitats com les xarrades-tallers "La violència de gènere en el cinema" que s'estan duent a terme en la Seu Ciutat d'Alacant, el Museu de la Universitat d'Alacant i la Seu de Villena, o el curs Noves formes de desigualtat i violència de gènere que se celebrarà en la sala d'actes de l'Aulari II, del 26 al 28 de novembre.

Al voltant de la prevenció de la violència de gènere, l'exposició “No tinc amo” del Centre d'Estudis de la Dona de la UA (CED) continuarà recorrent diferents punts de la província i voltants com l'Ajuntament d'Almansa del 28 d'octubre al 2 de desembre, Esquerra Unida Petrer, Àrea de la Dóna, del 12 al 26 de novembre, i l'Ajuntament de Quart de Poblet, del 29 de novembre al 8 de gener. A més, el CED farà la seua campanya de sensibilització “Semàfor contra la violència de gènere” repartint sitiet en tots els menjadors universitaris del Campus durant el 25N.

D'altra banda, des de l'Observatori de la Dóna de la Facultat de Filosofia i Lletres empaperarà els tres edificis de la Facultat amb frases originals, de creació pròpia que tracten sobre el tema i defensen l'eslògan “Lletres per al bon tracte”.

Amb l'objectiu de fer visible el paper que van mantenir les dones en les resistències dels pobles, en les lluites per la llibertat i la justícia, la Seu Ciutat d'Alacant acull el cicle En femení: la lluita dels pobles per la memòria. Organitzat per l'Associació Entrepueblos Alacant, el dijous 21 de novembre el cicle comptarà amb Alicia Rodríguez, responsable dels projectes de l'organització a Guatemala, Nicaragua i El Salvador, junt amb César Apesteguía, representant d'Entrepueblos a Guatemala per a parlar de “Guatemala memoria del silencio”. Per finalitzar, el divendres 29 de novembre, Marcelino Flórez, catedràtic de Geografia i Història d'Educació Secundària, tractarà la “Rememoración de las víctimas y interpretaciones de la Guerra Civil”.

Fitxer adjunt: ONU


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464