Saltar apartados

La llibertat per a dir no

El Col·legi Major de la Universitat d'Alacant acull aquest dimarts, 12 de novembre, la representació del No, de Virgilio Piñera, a càrrec LAULA Teatre.

Dos joves anomenats Vicente i Emilia. Diuen no. A una sola cosa però a un munt de gent. Hi ha molta gent obstinada a fer-los dir sí. Vicente visita diàriament a Emilia de nou a onze. Mentre ell llig, ella cus. No es toquen ni una ungla ni un trau. La impaciència dels pares per unes noces que no arriba augmenta dia després de dia. Però els nuvis ja han decidit donar-se el “no”.

El text ens situa davant un espill grotesc, deformat i revelador: fins a quin punt som lliures?, som realment aliens a l'influx de la societat?, no precisem l'aprovació dels altres?, ni tan sols dels quals més ens importen? Sembla evident que la nostra societat va conquistar fa temps la llibertat per a dir sí, però… què hi ha de la llibertat per a dir no?

A propòsit del centenari del naixement de Virgili Piñera, LAULA vol “reivindicar el valor dramàtic dels seus textos, la seua frescor i la seua intel·ligència, la seua capacitat d'estranyar-nos davant nosaltres mateixos de la mà de l'humor més absurd”.

L'entrada és gratuïta amb invitació. Pot arreplegar-se en el Punt d'Informació Cultural del Museu de la Universitat d'Alacant (MIC).

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464