Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La UA impartirà un Curs de Capacitació per a l'Ensenyament en valencià, anglès i francès

La UA impartirà un Curs de Capacitació per a l'Ensenyament en valencià, anglès i francès

La Universitat d’Alacant inicia la preinscripció en un Curs de Capacitació per a l’Ensenyament en valencià, en anglès i en francès destinat a estudiants, diplomats, llicenciats i graduats. Aquest curs aporta la formació professional que s’ha de completar amb l’acreditació del nivell C1 per a la capacitació en valencià, o el B2 en anglès o francès si es vol tenir la capacitació en aquestes llengües. El curs s’impartirà entre desembre i març. El termini d'incripció s'amplia fins al l'1 de desembre i el de matrícula fins al día 2 de desembre .

El curs consta de tres assignatures comunes (el Sistema Educatiu Valencià, el Tractament Integrat de Llengües i Continguts, i les TIC a l’aula per al TILC) i una de llengua d’especialitat per a cadascuna de les tres llengües en què es pot obtenir la capacitació. Les assignatures les impartiran professors dels departaments de Filologia Anglesa, Filologia Catalana, Filologies Integrades i Didàctica General i Didàctiques Específiques. Les tres assignatures de competència professional s'oferiran en valencià, anglès i francès.

Des de l’Ordre 17/2013 de la Conselleria, les universitats valencianes poden fer la formació per a la capacitació dels futurs ensenyants i emetre els corresponents certificats de capacitació als qui acrediten un determinat nivell de llengua. Aquest curs de Capacitació completa el Pla de Formació de la UA per a la Capacitació aprovat en el Consell de Govern del mes de setembre , i intenta respondre a les necessitats formatives i d’acreditació dels estudiants i dels graduats, diplomats i llicenciats que intenten entrar al sistema educatiu valencià, català i de les Illes Balears o que ja hi són dins i no tenen encara la capacitació.

La Universitat d’Alacant, com les altres universitats públiques valencianes, està organitzant cursos de capacitació per a facilitar que tots els professionals de l’ensenyament, els actuals i els futurs, estiguen ben formats per a poder treballar en valencià, en anglès i en francès i, a més, tinguen l’acreditació corresponent, ja que, a partir d’ara, tenir la capacitació en valencià també serà un requisit per a treballar en tot el sistema educatiu valencià, d’acord amb l’ordre 90/2013 de la Conselleria d’Educació, que estableix també el requisit lingüístic de valencià per als llocs de treball de tota secundària, Formació Professional, professors de religió i inspectors del sistema públic valencià, com abans ja ho era per als mestres d’infantil i primària.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464