Saltar apartados

Mes teatral en la Universitat d'Alacant

El teatre serà el protagonista de l'agenda cultural de la Universitat d'Alacant durant quatre setmanes. El vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística ha dissenyat una àmplia programació centrada en el teatre que inclou set representacions, dues en col·laboració amb la XXI Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis, i la celebració del VII Col·loqui Internacional de Teatre Llatinoamericà, coorganitzat per les universitats d'Alacant i Miguel Hernández d'Elx, i l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

La programació teatral arranca el pròxim divendres 8 de novembre, amb la performance Línea Horizontal en el MUA, a les 19.00 hores, performance inclosa en la Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis, junt amb l'obra Aquel aire infinito (dijous 14 de novembre, a les 20.00 hores, en el Col·legi Major).

El dimarts 12, començarà el VII Col·loqui Internacional de Teatre Llatinoamericà, en la sala d'actes de la Facultat de Filosofia i Lletresi finalitzarà el 14 de novembre. Aquesta trobada reunirà màxims especialistes en teatre espanyol i llatinoamericà per a analitzar, de forma rigorosa i accessible, aquells aspectes essencials de l'activitat teatral a un costat i l’altre de l'Atlàntic. Les xarrades, conferències i activitats culturals que formaran part d’aquesta edició permetran oferir una reflexió entorn del teatre llatinoamericà actual (amb especial atenció al teatre mexicà) i la seua vinculació, des de diferents vessants, amb el teatre europeu. Com a activitat cultural vinculada al col·loqui, el dimarts 12 de novembre, el Col·legi Major albergarà la representació de El no de Virgilio Piñera, a les 20.00 hores.

L'endemà, 13 de novembre, serà el torn de El Anzuelo de Fenisa de Lope de Vega, a càrrec de l'Aula de teatre de la UA, versionada i dirigida per Ricardo Arqueros (Paranimf, a les 12.00 hores).

El dia 20, també en el Paranimf, i a les 20.00 hores, i amb el suport del Fondo Nacional para la Cultura y las Artes de México, es representarà “Diorama de Cerón”, una performance amb poesia, veu, música i vídeo.

Macedònia Circus arribarà a la UA el dissabte, 23 de novembre, (Paranimf, 19.00 h) en col·laboració amb el V Festival Circarte Alacant, que tindrà lloc del 16 al 24 de novembre i el 10 de desembre, la programació teatral finalitzarà amb la representació de El Sueño de una noche de verano a càrrec del Grup de Teatre de la Universitat Permanent de la UA, sota la direcció d'Eloísa Azorín (Paranimf, 20.00 h).

A més de la variada programació teatral, el vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística inclou en la seua Agenda Cultural ACUA, dues actuacions musicals. La primera en col·laboració amb Cadena 100 i el concert de Chenoa en Acústic (dimarts 19 de novembre. Paranimf a les 20 h) i el Concert VEU Solidari amb el Parkinson que oferirà el quartet de corda de la UA Veu Quartet, sota la direcció de Mihnea Ignat i la solista de piano Paula Coronas (dimecres 27 de novembre. Paranimf, 20.00 hores).

A més, el 22 de novembre s'inaugurarà en el MUA l'exposició XIII Concurs Internacional de Trobades d'Art Contemporani-EAC en col·laboració amb l'Institut de Cultura d'Alacant Juan Gil-Albert.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464