Saltar apartados

Pilar Soler. Rebelde con causas

La Seu Ciutat d'Alacant acull aquest dimecres, 13 de novembre, el llibre d'Emilia Bolinches Pilar Soler. Rebelde con causas, que narra la història d'aquesta lluitadora i activista política. L'acte serà presentat per Beatriz Bustos Mendoza, historiadora de la Universitat d'Alacant, i hi assistirà l'adjunta primera del Síndic de Greuges, Emilia Caballero Álvarez, i la periodista Rosa Solbes. L'acte de presentació, que es farà a les 20.00 hores a la Seu d'Alacant, és d'entrada lliure, limitada a la capacitat de la sala.

Pilar Soler. Rebelde con causas gira entorn d'aquesta dona, que va dedicar la seua vida al republicanisme, al comunisme i al feminisme durant la II República, la Guerra Civil espanyola i la dictadura franquista. Durant aquests anys va ser empresonada i va tenir la seua filla a la presó, a la qual es veuria obligada a renunciar més tard. Els anys posteriors va viure en la clandestinitat a Espanya i en l'exili, sota una falsa identitat.

Pilar Soler va rebre l'any 2001 el Premi 8 de Març de les Corts Valencianes i allí va tornar a demostrar el seu compromís amb els drets de les dones. En el seu discurs va recordar: "mai oblideu que les Corts existeixen per la lluita dels progressistes al nostre país per a retornar els drets democràtics; però, a més, vosaltres, les diputades, ocupeu un escó perquè les dones progressistes hem defensat especialment el vostre dret a ocupar-lo".

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464