Saltar apartados

Un fragment de la història de Biar

Sota el títol de Homenatge als oficis d’antany, la Seu Universitària de Biar de la Universitat d'Alacant ha inaugurat la seua presència en la galeria Emblemes de les nostres seus de la Universitat d'Alacant. L'obra, feta en ceràmica, forja i teula, recull d'una banda els oficis tradicionals de Biar i d’una altra, la història del municipi.

Les tres imatges que apareixen en cadascuna de les teules són una panoràmica de la localitat, amb el castell medieval i el campanar presidint l'estampa; l'Església de la Nostra Senyora de l'Assumpció, d'origen gòtic i l'Arc de Sant Roc, tradicional porta de frontera del Regne de València.

Al vestíbul de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals s'exhibeix aquesta mostra de caràcter permanent en la qual ja es poden veure els emblemes del jaciment de l'Alcúdia d'Elx i el morter de marbre de la Nucia. La mostra s'acabarà de completar en els pròxims mesos amb la incorporació dels municipis de Cocentaina, Oriola, Villena, Benissa, Xixona i Alacant, així com de les tres estacions biològiques de Santa Pola, Font Roja i Ibi.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464