Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • XarxaMOOC, un curs massiu per a l'aprenentage del català

XarxaMOOC, un curs massiu per a l'aprenentage del català

La Xarxa Vives organitza, sota la coordinació de la Universitat d’Alacant, XarxaMOOC, un curs massiu, obert, en línia i gratuït cridat a ser una eina fonamental per a l’aprenentatge de la llengua i la cultura catalana. Sota el el subtítol Introducció al llenguatge d’especialitat en les universitats de llengua catalana. Eines digitals per als futurs estudiants de la Xarxa Vives», el curs es dirigeix tant a l’alumnat com a professionals i a qualsevol persona interessada en la comunicació científica en català. La matrícula està oberta i el curs començarà el pròxim dia 2 de desembre.
Es tracta del primer curs MOOC en català de llenguatge especialitzat. Segons ha dit el seu secretari general, Robert Escolano, encara que és una eina adreçada en primer terme al públic preuniversitari i de primers cursos de grau de les universitats XVU, “també està pensada per al futur alumnat de la Xarxa i als estudiants Erasmus que vindran a estudiar als territoris de parla catalana, així com a l’alumnat dels lectorats estrangers i dels cursos de català de les universitats de fora del domini lingüístic amb docència de català”. El curs, a més, és completament obert i això permet que qualsevol professional relacionat amb els àmbits del curs, com també qualsevol persona interessada, s’hi puga inscriure.

La iniciativa compta amb la col·laboració de les institucions i associacions següents: l'Institut d'Estudis Catalans, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el TERMCAT, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, la Universitat L'Orientale de Nàpols, la Federació Escola Valenciana, Softcatalà, Un Entre Tants i El Tempir, entre altres.

El curs s’articula en les 12 unitats següents, que els inscrits poden seguir lliurement. No obstant això, els creadors del curs recomanen que tots els alumnes del curs facen les 5 primeres unitats més 1 de la seua especialitat, o pròxima, entre les unitat 6-12:

1. Presentació

2. Educació

3. Llengua

4. Mitjans de comunicació

5. Informàtica

6. Dret

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464