Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ENTRE CEL I TERRA. PAISATGES EN LA COLECCIÓ DEL MUA

ENTRE CEL I TERRA. PAISATGES EN LA COLECCIÓ DEL MUA

El Museu de la Universitat d'Alacant té entre els seus principals objectius estudiar i difondre els fons artístics de què disposa. Per aquest motiu, des de l'any 2005 s'ha dut a terme més d'una desena d'exposicions en les quals es reinterpreta la col•lecció des de criteris temàtics, materials, tècnics o pedagògics.

Per a la proposta expositiva del curs 2013/14 s'ha seleccionat una vintena d'obres, prenent com a referent el paisatge i posant l'èmfasi en la diversitat de llenguatges amb què els artistes presents en la col•lecció s'han acostat a la natura i a la ciutat.
Són obres que van des del paisatgisme més clàssic fins a l'abstracció, i de la investigació formal més decidida, de la naturalesa més vibrant i lluminosa, al paisatge urbà industrial i decadent; de la representació deles estrelles i el cosmos a les marques que els fenòmens atmosfèrics deixen arran de terra; de la plasmació conceptual de la ciutat al paisatge com a autoretrat de les emocions i els sentiments. Tot un compendi de visions del món en què els creadors comparteixen la seua mirada amb l'espectador a través de la pintura, el gravat, el collage, la fotografia o el vídeo.

Els artistes presents en aquesta mostra són Pedro Álvarez, Albert Agulló, Dis Berlin, Carlos Cánovas, Joan Casellas, Jérôme Combrier, María Chana, Aram Dervent, Ricardo Junio, Eduardo Lastres, Walter Martin i Paloma Muñoz, Josh Müller, Ana Peters, Javier Romero, Eusebi Sempere, Julius Shulman i Silvia Viñao.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464