Saltar apartados

Àfrica, a la Seu Ciutat d'Alacant

Experts i periodistes especialitzats en el continent africà se citaran la setmana vinent en la Seu Ciutat d'Alacant per a analitzar la realitat d'Àfrica i acostar-la a la població alacantina.

Cada dilluns, del 3 de febrer al 10 de març, ell cicle Parlem d'Àfrica tractarà el present africà i els seus reptes des d'una perspectiva multidisciplinària que aprofundirà en temes com la immigració, el periodisme, el cinema, les revolucions àrabs, els conflictes vigents i la dona africana.

Coordinat per José Naranjo, periodista especialitzat en Àfrica, i Josefina Bueno, directora de la Seu Ciutat d'Alacant, el curs començarà el pròxim dilluns 3 de febrer, a les 20.15 hores, amb la ponència “Hablemos de la inmigración” a càrrec de Nicolás Castellano, periodista de la Cadena SER especialitzat en processos migratoris i països del Sud, amb una llarga experiència en la cobertura de catàstrofes naturals, crisis alimentàries i periodisme social. Castellano ha rebut nombrosos premis i és coautor de l'àudiollibre Mi nombre es nadie.

Josefina Bueno assegura que “aquest cicle monogràfic permetrà als assistents conèixer i compartir l'experiència i els coneixements de sis especialistes sobre diversos aspectes d'Àfrica, que es tractaran des de la perspectiva de la informació i la comunicació”.

El cicle té sis sessions, totes els dilluns fins al 10 de març. Xavier Aldekoa (periodista free lance resident a Sud-àfrica i corresponsal de La Vanguardia i Telesur), Beatriz Leal (experta en cinema africà), Beatriz Mesa (corresponsal de cadena Cope i El Periódico de Cataluña al Magrib), Chema Caballero (exmissioner que va dirigir el programa de rehabilitació de xiquets soldat a Sierra Leone i coautor del llibre África no es un país) i Remei Sipi (escriptora guineana, especialista en dona i gènere i diplomada en Educació Infantil), completen l'elenc d'especialistes que hi aportaran la seua visió, coneixement i experiència personal en un intent d’esclarir l'actualitat africana.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464