Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Maestras de la República, aquest dimarts a la Seu d'Alacant

Maestras de la República, aquest dimarts a la Seu d'Alacant

La Seu Ciutat d'Alacant acull aquest dimarts, 14 de gener, a les 20.00 hores, la projecció del documental Las Maestras de la República, recentment nominat als Goya 2014, que aborda el llegat cultural i social d'aquestes dones . La pel·lícula, promoguda per FETE-UGT i Trànsit Produccions, està dirigida per Pilar Pérez Solano.

A través d'imatges d'arxiu i d'entrevistes amb familiars i historiadors, la cinta descriu el decisiu paper que van exercir les dones en la modernització de l'educació que es va dur a terme durant els anys de la II República. Les mestres republicanes van ser unes dones valentes i compromeses que van participar en la conquesta dels drets de les dones i en la modernització de l'educació, basada en els principis de l'escola pública i democràtica.

Mitjançant la recreació d'una mestra de l'època, i imatges d'arxiu inèdites, aquest documental ens descobreix el meravellós llegat que han deixat les mestres republicanes i que ha arribat fins als nostres dies.

Després de l'exhibició, hi haurà un debat sobre memòria històrica i reconeixement del paper de la dona en la II República. Intervenen: Luz Martínez, secretària Polítiques Socials FETE-UGT i directora del projecte; Toñi Serna, secretària Organització CEP PSPV-PSOE Alacant; i Genoveva Tent, diputada provincial PSPV-PSOE Alacant. L'entrada és lliure fins a completar la capacitat de la sala. Organitza Escola Ernest Lluch en col·laboració amb FETE-UGT

Segona part

Després de l'èxit del documental, ha portat a FETE-UGT a promoure una segona part a través del micromecenatge. Amb la intenció d'aprofundir tant en el significat de l'etapa republicana, com en el seu model educatiu i en el paper de les dones en aqueix procés de renovació pedagògica, s'ha engegat un mecanisme de col·laboració econòmica a través de la plataforma de crowdfunding Verkami.

La iniciativa, que pretén recaptar el finançament necessari per a rodar una segona part, compte ara com ara amb la col·laboració de prop de 300 mecenes i estarà oberta fins al pròxim 17 de gener.

Fitxer adjunt: Escola republicana


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464