Saltar apartados

Micromón, el costat invisible de la ciència

L'exposició 'Micromón' és una iniciativa de la Xarxa d'Universitats Valencianes per al foment de l’R+D+I (RUVID) que pretén enllaçar la visió científica i la visió artística a través d'una exposició de gran format que arreplega fascinants fotografies captades amb diversos equipaments científics. Les obres destaquen per l’impacte visual i dificultat tècnica i inclouen una breu reflexió de l'autor.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és aproximar a la societat la figura del científic, així com el treball que aquest fa en els laboratoris, i motivar una reflexió sobre l'aportació de la ciència i la tecnologia a les nostres vides. A partir d'aquesta mostra ens endinsem en el més profund del cos humà, en el funcionament del nostre cervell, en els microorganismes, en l'aspecte d'algunes malalties, i observarem al detall insectes, vegetals i minerals.

Les obres han sigut seleccionades a partir de les fotografies presentades a les diferents edicions del concurs de fotografia Com veus la ciència? organitzat per RUVID des de 2007. L'exposició es complementa amb una projecció audiovisual que explica el mètode científic i l'equipament que permet a investigadors i investigadores obtenir aquestes impactants imatges.

RUVID és una associació sense ànim de lucre dedicada a la difusió científica i al foment de l’R+D+I en les universitats valencianes i la seua transferència al teixit empresarial. L'entitat es va crear l'any 2001 i es compon de les universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana.

L'exposició estarà oberta al públic del 20 de gener al 20 de febrer de 2014, en la sala Aifos, situada en la planta baixa de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant.

Col·laboren els vicerectorats de Recerca, Desenvolupament i Innovació Recerca i de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA en una ferma aposta per la difusió de la Ciència.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464