Saltar apartados

Cultura celebra el 8 de Març

El Servei de Cultura, en col·laboració amb altres unitats i centres universitaris, ha preparat un conjunt d'activitats culturals per a contribuir a la celebració que farà el conjunt de la Universitat d'Alacant, amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. Enguany, l'equip de Futbol Sala Femení de la UA rebrà el Premi Igualtat 2014 pel brillant historial esportiu, pel compromís amb la promoció de l'esport femení i, finalment, pel lema “Som dones, som esportistes, tenim aqueix poder”.

En primer lloc, el 4 de març, Cultura i el Centre d'Estudis de la Dona han organitzat un concert a l'aire lliure de 'Dones Músiques'. Els dos punts on se celebraran els concerts són: l'escultura de la mà, al costat de l'edifici del Rectorat, i el Racó dels Poetes, davant del Club Social II. Sandra Huesca, cantant lírica, i l'artista de hip hop Syla actuaran en els dos escenaris. Al costat de l'escultura de la mà, a les 11:30 hores actuarà Sandra Huesca, i a les 12:10 hores hi actuarà Syla. En ordre invers, en el Racó dels Poetes, a les 11:30 actuaria Syla, i a les 12:10, Sandra Huesca.

També dins de les activitats musicals, el Paranimf de la UA acull el 5 de març 'Melodías de mujer. Personajes femeninos en la ópera', projecte líric didàctic, centrat en la figura femenina i en els diferents tipus de dona que es poden trobar en la història de l'òpera. Les entrades, a 5 euros, es poden adquirir en Instant Tiquet, Llibreria Compàs i una hora abans en el lloc de la representació.

Vocemmus, companyia lírica alacantina, és l'encarregada de posar en escena aquesta interessant actuació. Compta en el seu elenc artístic amb cantants d'àmplia trajectòria internacional. Sota la direcció artística de Jovita Gómez Couto participaran intèrprets de la talla d'Ascensión Padilla, soprano; Agathe Martínez, soprano; José Luis Luri, tenor; Boris Godin, baríton, i Shlomo Rodríguez, piano.

Aquesta mateixa companyia posarà en escena a Villena, el dia 6 de març, 'Romanzas de Mujer. El papel femenino en la zarzuela'. El recital tindrà lloc a les 20:00 hores al Teatre Chapí. De nou, Jovita Gómez Couto és l'encarregada de la direcció artística d'aquest projecte, en el qual actuaran com a solistes Ascensión Padilla i Agathe Martínez, totes dues soprano, i Shlomo Rodríguez, al piano. Entrada 2 euros. Venda d'entrades: en les taquilles del teatre els dies: divendres, 28 de febrer de 20.00 a 22.00 h; dimecres, 5 de març de 18.30 a 20.30 hores; i dijous, 6 de març de 18.30 a 21.00 hores. Per telèfon 96580 83 49 en horari de taquilles. Per Internet en la web: www.instanticket.es.

El Servei de Cultura i el CED també participen l'acte central que la Universitat d'Alacant celebra el 7 de març en el campus amb motiu del Dia Internacional de la Dona. D'aquesta manera, abans de la lectura del manifest pel dia 8 de Març, al costat de l'escultura "Harmonia", enfront de la Biblioteca General, el concert Dones Músiques en la UA continua el divendres amb l'actuació Inés Saavedra, a les 11.30 hores.

JORNADA A L'ALFÀS


A l'Alfàs del Pi, el dia 7 de març, se celebrara una jornada de 'Dones i cultura'. A les 19.30 hores, en el Cinema Roma, es projectarà el documental Maestras de la República, guanyador del Premi Goya 2014 al millor documental. L'endemà, des de les 9.30 a les 13.00 hores, hi haurà una jornada, en la qual estaran presents Pilar Pérez Solano, directora del documental; l'escriptora Espido Freire; i la vicepresidenta del Senat Francés, Bariza Kihari.

També a les seus, dissabte, 8 de març, el quartet Mare Nostrum oferirà un recital en la Seu de la Marina, a Benissa, a les 20:00 hores. El quartet de corda Mare Nostrum està format per Carolina Martínez Báez- Otermín i Amelia García Gutiérrez, violí; Igor Kovalchuk, viola; i Verónica Rubio Gómez, violoncel, pertanyents tots ells a l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant.

'MULIER, MULIERIS'

El Museu de la Universitat d'Alacant acollirà el dimecres, 12 de març, a les 19:00 hores, a la Sala Sempere, la inauguració de l'exposició 'Mulier mulieris', que estarà oberta al públic fins al 17 de maig. La participació en aquesta edició s'ha incrementat respecte de l'any passat, de 180 a 245 projectes. La Convocatòria d'Arts Plàstiques, que enguany arriba a la vuitena edició, ha seleccionat per a la seua exposició 27 propostes, realitzades per 25 dones i 3 homes.

A més, enguany la convocatòria Mulier participa per primera vegada en el Festival Mirades de Dona, organitzat en l'àmbit nacional per MAV (Associació Dones en les Arts Visuals). L'objectiu d'aquest esdeveniment és dissenyar, durant tot el mes de març, una àmplia programació d'activitats que permeten la visibilització i la màxima difusió social del treball de les dones en el sistema de l'art espanyol.

Fitxer adjunt: Vocemmus


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464