Saltar apartados

Ensenyar valencià en temps difícils

La Universitat d'Alacant i l'Institut d’Estudis Catalans ofereixen l'exposició “Ensenyar valencià en temps difícils” a la Facultat d'Educació.

L'acte inaugural serà a càrrec del vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, la degana de la Facultat, M. Ángeles Martínez, i els professors Josep Baldaquí i Brauli Montoya.

La mostra, comisariada per Santi Cortés i Francesc Pérez, presenta un recorregut expositiu a través de la història de l'ensenyament i la normalització de la llengua valenciana, des de la redacció en 1949 dels Cursos de Gramàtica Valenciana per Carles Salvador fins a la creació del Centre Carles Salvador i les escoles valencianes.

El recorregut reflecteix la tasca duta a terme pels integrants de la coneguda com “la vella generació valencianista de 1930”, entre els quals es trobaven Enric Soler, Ismael Rosselló, Josep Giner o Ricard Santmartí, Francesc Ferrer, Vicent Sorribes, Vicent Ferris i Enric Matalí, principal sostenidor d'aquesta iniciativa.

Les classes orals i per correu van ser la primera forma d'ensenyament del valencià durant la dictadura i van començar en plena postguerra amb la intenció de desenvolupar la consciència nacional i oferir l'oportunitat d'aprendre l'idioma però, també, de practicar excursionisme i conèixer el patrimoni.

Entre 1949 i 1975 van participar en aquesta iniciativa més de 12.000 alumnes.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464