Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ESTUDIANTES, TUNOS Y TUNANTES: HUMOR GRÀFIC D'ENRIQUE

ESTUDIANTES, TUNOS Y TUNANTES: HUMOR GRÀFIC D'ENRIQUE

La Seu Ciutat d'Alacant exposa del 10 al 27 de febrer la mostra d'humor gràfic Estudiantes, tunos y tunantes, del dibuixant gràfic Enrique. La mostra pretén realitzar un recorregut divertit per aquesta antiga tradició universitària que és l'estudiantina. Organitza la Càtedra Arquebisbe Loaces de la Universitat d'Alacant.

L'exposició, composta per acudits gràfics, consta de dues parts: la primera, “Historia de la tuna”, des de la fundació de les primeres universitats fins als nostres dies, i la segona, “¡Que usted los pase bien!”, amb una recopilació de situacions divertides en les quals poden veure's embolicats els tunos.

L'exposició compta amb el suport de la Càtedra Arquebisbe Loazes de la UA que, coincidint amb aquesta mostra i com a avanç als pròxims carnestoltes, presentarà també en la Seu d'Alacant el llibre Las estudiantinas del antiguo carnaval alicantino de Rafael Asencio, el dimecres 12 de febrer, a les 20.00 hores.

El llibre se centra en l'activitat de les estudiantines a Alacant des de mitjan XIX fins a la Guerra Civil, una activitat que l'autor emmarca en la situació política, cultural i social de l'època, així com un recorregut històric per la celebració del Carnestoltes.

La presentació del llibre comptarà amb les intervencions de l'autor Rafael Asencio, Antonio Gil Olcina, rector honorífic de la Universitat d'Alacant, Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries i del Centre d'Estudis Mario Benedetti, i Gregorio Canales, coordinador acadèmic de la Càtedra Arquebisbe Loazes.

Han col·laborat en aquesta publicació Enrique Pérez (maquetació, disseny i selecció d'il·lustracions) i el pintor Demetrio Sánchez, (autor de la portada).

Fitxer adjunt: unos y tunantes


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464