Saltar apartados

Imatges Vives

El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) acull l’exposició Imatges Vives sobre el patrimoni artístic, científic i documental de les 21 universitats de la Xarxa Vives, comissariada per Lourdes Cirlot, vicerectora de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona i coordinada per la UA.

Aquesta mostra forma part del programa commemoratiu del XX aniversari de la Xarxa i aplega una representació del patrimoni artístic, científic, documental de les universitats de la Xarxa, en 5 àmbits temàtics: arts plàstiques (pintura, escultura, dibuix, obra gràfica); documents i llibres; objectes; campus virtual, videocreacions i projeccions videogràfiques i, finalment, Espai Gaudí. L’exposició podrà ser visitada fins el proper 5 d’abril a la sala El Cub del MUA.
La mostra va ser inaugurada el 24 de gener, a continuació de l’acte d’inauguració del XX aniversari, que va tenir lloc a la Universitat d’Alacant. Lourdes Cirlot, comissària de l’exposició, considera que la diversitat "és un dels factors de pes de l’exposició ja que s’hi poden admirar fragments d’un passat que es remunta a sis segles, com ara els llibres exposats del segle XV, al costat d’una quantitat sorprenent d’obres de tecnologia avançada la virtut de les quals és la de saber connectar amb el públic amb llenguatges del tot actuals. Algunes peces es presenten en format digital, mitjançant ordinadors i pantalles tàctils, d’altres, en canvi, es mostren dins de vitrines atès que es tracta de documents originals de gran vàlua, exemples eminents del ric i divers patrimoni universitari".

Entre les peces exposades hi ha obres de destacats artistes dels territoris de parla catalana, des d’Antoni Tàpies a Andreu Alfaro, Arcadi Blasco, Antoni Llena, Xavier Mariscal, Eusebi Sempere, Josep M. Subirachs, Carmen Calvo o de l’Equip Crònica, entre altres. Conviuen amb aquests artistes i les seues obres altres materials de gran rellevància històrica o científica, com el llibre Astronomicum Caesareum (1540), de Pere Apià, prestat per la Universitat de Barcelona, o les mostres minerals i fòssils, aportades per la Universitat d’Alacant.

Finalment, cal destacar que la Xarxa Vives ha endegat el procés d’edició d’un catàleg que aplegarà els continguts d’aquesta emblemàtica mostra.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464