Saltar apartados

Mur Mediterrani al MUA

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) acull fins al 28 de febrer l'exposició Mur Mediterrani. Arquitectures per a la defensa de la Guerra d'Espanya (1936-1939), que mostra el sistema d'arquitectures i artefactes per a la defensa de les ciutats durant la Guerra d'Espanya.

De 1936 a1939 es va executar un sistema d’arquitectures i artefactes dedefensa, al llarg de la costa espanyola mediterrània Quasi totes aquestes peces van ser erigides per soldats del bàndol republicà. Al conjunt dispers d’aquestes ruïnes pel territori és el que s'ha anomenat Mur Mediterrani per similitud amb l’Atlantic Wall construït per l’exèrcit alemany en el litoral nord d’Europa a principis de la II Guerra Mundial.

Aquesta exposició dóna compte del fragment d’aquest mur que es localitza enfront de la costa de la província d’Alacant, i ret compte de cadascuna de les restes que romanen d’aquell conjunt d’arquitectures militars enfront dels atacs de l’exèrcit enemic per terra, mar o aire. Es desconeix l’eficàcia bèl·lica d’aquests assentaments militars abans i després del conflicte espanyol.

L’exposició dóna compte dels dibuixos realitzats en l’assignatura de Teories i Projectes d’Intervenció de la titulació d’Arquitectura en els quals s’ha rastrejat la costa alacantina.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464