Saltar apartados

Lucrècia o Roma Lliure

El Paranimf de la Universitat d'Alacant acull aquest dimecres, 12 de març, a les 20.00 hores, la representació de Lucrècia o Roma Lliure, una obra de teatre del neoclassicisme català, de caràcter tràgic escrita l'any 1769 per l'autor menorquí Joan Ramis i Ramis quan tenia vint-i-tres anys. Les entrades, amb invitació, es poden aconseguir al Punt d'Informació Cultural del Museu de la Universitat d'Alacant (MIC)

La Trup posa en escena un tema de perenne actualitat: la lluita de la llibertat (representada per Lucrècia) contra la tirania. L'acció comença a l'any 509 aC, Roma estava sota el jou d'un rei estranger: el tirà Tarquini el superb, que havia abolit la constitució i que abusava del poble. El fill del tirà viola Lucrècia, esposa del general Col·latí i ella se suïcida; Brutus, tribú i company de Col·latí jura venjança davant el cadàver de Lucrècia: els etruscs són expulsats i s'instaura la República Romana.

Lucrècia o Roma Lliure és una joia de la literatura i una peça d'una força dramàtica sorprenent, que conté l'essència de la tragèdia clàssica i els primers passos cap al drama burgès. Curiosament, però, aquesta obra no s'havia portat a l'escena en versió original abans d'ara, des de 1769, en que segurament es va estrenar en el selecte ambient il·lustrat del Port Mahon britànic. 243 anys després podem assistir a l'acte de fer reviure aquest patrimoni de la nostra cultura.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464